Sorin Cîmpeanu, supărat după ce şcolile din Afumaţi au fost închise: Am cerut ISJ Ilfov să remedieze rapid situația. Inspectorii să nu mai inventeze decizii pe lângă cadrul legal

Sorin Cîmpeanu, supărat după ce şcolile din Afumaţi au fost închise: Am cerut ISJ Ilfov să remedieze rapid situația. Inspectorii să nu mai inventeze decizii pe lângă cadrul legal
Foto: Sorin Mihai Cimpeanu / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, luni, că decizia de închidere a școlilor din Afumați, județul Ilfov, e o încălcare flagrantă a Ordinului comun semnat de el și de ministrul Sănătății. Prin urmare, de marți, elevii vor reveni în clase.

Și Daniel Tudorel Zamfir, prefectul județului Ilfov, a susținut că elevii se vor întoarce la școală de marți: „A fost o propunere de la inspectoratul școlar, s-a discutat și s-a luat decizia, revenim asupra ei, copiii se întorc la școală. A fost o greșeală și o interpretare eronată a ordinului comun, e greșeală a tuturor”.

Sorin Cîmpeanu, despre situația elevilor din Afumați

Cîmpeanu a declarat, pentru Dig24, că Ordinul pe care l-a semnat împreună cu ministrul Sănătății prevede clar că scenariile de funcționare a unităților de învățământ se actualizează săptămânal, pe baza situației epidemiologice consemnate în ziua de vineri.

„Vineri, 13 localități au depășit rata de 6 la mia de locuitori. Doar acestea 13 au bază legală pentru funcționarea în online în această săptămână. Orice altă localitate inclusă e o invenție neavenită a autorităților locale, o încălcare a ordinului comun. Nu ne jucăm cu copiii, închide școala, deschide școala.

Am luat legătura cu autoritățile ISJ Ilfov le-am cerut să remedieze rapid situația.

Am cerut tuturor inspectorilor să citească atent Ordinul și să îl aplice, să nu se mai inventeze decizii pe lângă cadrul legal. Ziua de vineri este singura zi de referință”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.