Sorin Grindeanu anunță semnarea contractului cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani: Vom avea o autostradă care traversează Carpații

Sorin Grindeanu anunță semnarea contractului cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani: Vom avea o autostradă care traversează Carpații
Foto: Sorin Grindeanu / Facebook

​Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a semnat contractul pentru construcția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu – Pitești. Este contractul cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani în România – 5,32 de miliarde de lei, fără TVA, a declarat Sorin Grindeanu (PSD), ministrul Transporturilor. Circulația ar urma să fie deschisă aici în 2027.

Grindeanu, despre noul contract semnat

„Astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția ultimei secțiuni din Autostrada Sibiu-Pitești, care nu avea constructor desemnat!

Din acest moment, întreaga autostradă este contractată, iar un important sector al coridorului 4 Pan European, în lungime totală de 122 de km, are un termen de finalizare predictibil.

Este contractul cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani în România: 5,32 de miliarde de lei, fără TVA!

Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești (Cornetu – Tigveni), cu o lungime de 37,40 km, împreună de secțiunea 2 (Boița-Cornetu) face parte din tronsonul care traversează Carpații și este cea mai complexă secțiune a acestei autostrăzi”, a scris Grindeanu, pe Facebook.

Ministrul a mai precizat că asocierea de constructori italieni are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 45 de luni pentru construcție, secțiunea urmând a fi dată în circulație în 2027.

Sorin Grindeanu a mai susținut că întregul proiect al Autostrăzii Sibiu-Pitești, cu o valoare de 13,56 miliarde de lei, fără TVA, e finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)