Sorin Oprescu a fost supus unei coronarografii: O comisie va decide dacă edilul suspendat al Capitalei va fi operat

Sorin Oprescu a fost supus unei coronarografii: O comisie va decide dacă edilul suspendat al Capitalei va fi operat

UPDATE 15.00: În urma coronaografiei la care a fost supus Sorin Oprescu, o comisie urmează să decidă dacă edilul suspendat al Capitalei va fi suspus și unei intervenții chirugicale.

Sorin Oprescu a fost suspus luni unei coronarografii, informează B1 TV. Aceasta este o tehnica radiologică minim invazivă pentru vizualizarea arterelor inimii. Practic, medicii injectează in vasele inimii o substanță de contrast prin puncționarea unei artere periferice de la nivelul mâinii sau piciorului. Procedura se realizeaza sub anestezie locală. Pacientul este conștient pe toată perioada procedurii care dureaza până la o jumatăte de oră.

Înainte de coronarografie, e nevoie, în mod normal, şi de investigaţii noninvazive precum EKG-ul, investigații imagistice, analize, pentru a vedea daca există semne de leziuni musculare ale inimii și stabilirea valorilor zahărului în sange, spun specialiştii.

După coronarografie, Sorin Oprescu va trebui să stea în repaus cel puțin 24 de ore.

Oprescu a primit aprobarea de a fi transferat din Arestul Poliției Capitalei la Spitalul Universitar în urma raportului facut de Avocatul Poporului.

Magistraţii Tribunalului București au respins cererea lui Oprescu de înlocuire a arestului preventiv în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Decizia a fost contestată deja la Curtea de Apel Bucureşti.

Ultima oră
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic