Sorin Oprescu a părăsit teritoriul României în urmă cu două săptămâni. Poliția l-a dat în urmărire

Sorin Oprescu a părăsit teritoriul României în urmă cu două săptămâni. Poliția l-a dat în urmărire
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Fostul Primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare ar fi părăsit România în urmă cu două săptămâni. Poliția Română l-a adăugat pe acesta pe lista persoanelor date în urmărire.

Sorin Oprescu a părăsit teritoriul României în urmă cu două săptămâni

Potrivit unor surse citate de Digi 24, Oprescu ar fi ales să iasă din România pe la punctul de frontieră Giurgiu.

La scurt timp după anunțarea sentinței, polițiștii au mers la domiciliul lui  Sorin Oprescu, la casa pe care acesta o are în București, dar nu l-au găsit. De asemenea, polițiștii vor face cercetări și la  locuința din Ciolpani pe care o are fostul primar acolo.

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel la 10 ani și 8 luni de închisoare fiind acuzat de corupție. Acesta era acuzat de luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.
În anul 2019 el a fost condamnat la 5 ani și patru luni de închisoare, însă atât procurorii cât și avocații lui au făcut apel. Astfel că, judecătorii Curții de Apel l-au condamnat astăzi definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare, dublând pedeapsa inițială.

Oprescu, ani grei de închisoare pentru corupție

Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare. Decizia aparține Curții de Apel Bucurști și e definitivă. În primă instanță, acesta luase 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Este vorba de dosarul în care Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Sorin Oprescu și-a aflat astfel condamnarea în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat că, în septembrie 2015, a primit în locuința sa din Ciolpani 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar fi provenit din acte de corupţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe