Sorin Oprescu află marți dacă va fi eliberat. Edilul suspendat al Capitalei a ajuns la Curtea de Apel fără cătușe, la recomandarea medicului (VIDEO)

Sorin Oprescu află marți dacă va fi eliberat. Edilul suspendat al Capitalei a ajuns la Curtea de Apel fără cătușe, la recomandarea medicului (VIDEO)
Foto: bucurestifm.ro

UPDATE 17.21: Curtea de Apel a amânat pentru marți luarea unei decizii în ceea ce privește cererea primarului suspendat al Capitalei de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai ușoară, în dosarul în care e acuzat de luare de mită, anunță Agerpres.


UPDATE 12.41
: Sorin Oprescu a ajuns la Curtea de Apel București fără să poarte cătușe, la recomandarea medicului. Acesta a sugerat că edilul suspendat are leziuni la nivelul mâinilor, iar oamenii legii au respectat cererea.

Oprescu are mai multe probleme de sănătate. În urmă cu câteva zile a fost internat la Spitalul Universitar din București unde i s-au făcut mai multe investigații și au fost depistate mai multe afecțiuni.

Sorin Oprescu a ajuns la Curtea de Apel fără cătușe

Sorin Oprescu vrea cu orice preţ să scape de arestul poliţiei. Edilul suspendat le cere din nou magistraţilor să îl elibereze, de data aceasta prin contestaţia pe care a înaintat-o la Curtea de Apel Bucureşti. Avocaţii acestuia spun că vor face şi o cerere la DNA pentru confruntare cu denunțătorii, informează B1 TV.

Apărătorii lui Oprescu avertizează că starea de sănătatea a acestuia s-a agravat, de când se află în arest. Tot luni, avocaţii primarului suspendat vor depune o nouă cere de eliberare pentru ca Oprescu să continue investigaţiile medicale.

Magistrații Tribunalului București au decis, miercuri, arestarea lui Sorin Oprescu cu încă 30 de zile. În motivarea instanței se arată că decizia a fost luată pentru că viața lui Oprescu nu este pusă în pericol, pentru că bolile sale pot fi tratate în arest și pentru că nu există o expertiză care să demonstreze contrariul.

Mai mult, măsura este necesară pentru că urmărirea penală nu a fost finalizată, deci pentru desfășurarea în bune condiții a procesului penal este nevoie de menținerea acestei măsuri preventive.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori