Sorin Oprescu, încă o lună după gratii. Decizia procurorilor nu este definitivă

Sorin Oprescu, încă o lună după gratii. Decizia procurorilor nu este definitivă
Foto: bucurestifm.ro

Arest prelungit cu 30 de zile pentru Sorin Oprescu au decis miercuri seară magistraţii tribunalului Bucureşti, care au admis solicitarea procurorilor DNA. Decizia procurorilor nu este definitivă, informează B1 TV.

Şi veştile rele curg pentru Oprescu: mai multe persoane din dosarul său, printre care şi directorul-adjunct de la Centrul Cultural al Palatelor Brâncoveneşti Florin Șupeală, ar fi decis să colaboreze cu procurorii. Totuşi, Sorin Oprescu s-ar putea întoarce pe patul de spital. Aparătorii spun că starea de sănătate a primarului suspendat s-a deteriorat, aşa că ar putea fi internat din nou.

Asta după ce oricum primarul suspendat al Capitalei a petrecut 4 zile internat la Spitalul Universitar pentru investigaţii amănunţite, iar medicii au decis că este suficient de sănătos pentru arest. Aşa că Sorin Oprescu a fost reîncarcerat.

Oprescu este în arest preventiv de pe data de 7 septembrie, acesta fiind acuzat de DNA într-un dosar pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, Sorin Oprescu a făcut parte dintr-un grup care solicita o parte din profitul brut al unor operatori economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului.

Conform DNA, pe data de 5 septembrie, Oprescu a primit suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa. Potrivit DNA, banii proveneau din acete de corupție.