Sorin Oprescu: Ne vom extinde de trei ori capacitatea de cazare a maidanezilor în adăposturile publice

Sorin Oprescu: Ne vom extinde de trei ori capacitatea de cazare a maidanezilor în adăposturile publice

Primarul Sorin Oprescu a declarat, luni, că municipalitatea va mări de trei ori capacitatea de cazare a maidanezilor în adăposturile publice, urmând ca apoi, pentru evitarea eutanasierii, să „intervină” cetăţenii şi ONG-urile, care să salveze, prin adopţie, circa 140 de câini pe zi.

„Ne vom extinde de trei ori capacitatea de cazare în adăposturile publice. Avem 800 de locuri acum, cu încă 500 gata în câteva săptămâni. Şi vrem să ajungem la 3.300 de locuri, pentru ca procesul de prindere să se poată desfăşura într-un ritm mult mai alert. Şi aici intervin iubitorii de animale. Cei adevăraţi. Sperăm ca aceştia să adopte 50 la sută din câinii pe care îî prindem. Aici intervin cetăţenii şi ONG-urile, care trebuie să salveze circa 140 de câini pe zi”, a mai spus Oprescu.

Edilul-şef al Capitalei a anunţat şi înfiinţarea unui număr de telefon gratuit pentru adopţii (0800.800.877), unde cetăţenii se pot informa cu privire la adopţiile câinilor, precizând că, pentru evitarea „cozilor şi a indisciplinei”, programul de adopţii a fost prelungit de la trei la cinci zile.

„De acum înainte, puteţi merge la Pallady sau la Mihăileşti de luni până vineri, între orele 10.00 şi 15.00. (…) Vrem să vă creăm posibilitatea să salvaţi cât mai mulţi căţei. Aşa că vom încuraja adopţiile printr-o campanie de informare. Însă nu ne vom opri la asta. Vom verifica dacă oamenii sau ONG-urile care-şi asumă îngrijirea câinilor şi fac acest lucru. Reamintim că abandonul reprezintă infracţiune. Aşa că vă invit să fiţi iubitori de animale, asumându-vă grija lor, şi nu iubitori de câini în stradă”, a ţinut să sublinieze Oprescu.