Sorin Oprescu, nemulțumit din cauza condițiilor din arest

Sorin Oprescu, nemulțumit din cauza condițiilor din arest
Foto: stiripesurse.ro

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru luare de mită, ar fi nemulțumit de condiţiile de după gratii.

Edilul a fost  repartizat într-o celulă cu patru paturi, văruită proaspăt, dar cu WC turcesc, deoarece vasele din inox mult aşteptate de toți cei care se află în arest nu au fost încă montate.

„Vorbeşte de sus cu toată lumea, îi repede pe toţi cu aroganţă, indiferent dacă e vorba de poliţişti sau de alţi arestaţi. Mereu se plânge de condiţiile grele din celulă”, au dezvăuit surse judiciare, potrivit libertatea.ro.

Sorin Oprescu se află de două săptămâni în arest Poliției Capitalei, fiind cercetat pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

„Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcții de conducere din cadrul a două instituții publice din subordinea primarului municipiului București, facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajații din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul primarului municipiului București, precum și pentru primar”, susțin procurorii DNA.

În același dosar au fost reținuți Mircea Octavian Constantinescu — director în Primăria Municipiului București, fostul șofer al primarului, Stanca Cristian, zis Grenadă, șefii Centrului Cultural ”Palatele Brâncovenești” — Florin Șupeală și Ruxandra Petroi Avasiloae, precum și omul de afaceri Claudiu Bengalici.