Sorin Oprescu: Vom avea piste pentru biciclişti atât pe carosabil, cât şi pe trotuare

Sorin Oprescu: Vom avea piste pentru biciclişti atât pe carosabil, cât şi pe trotuare
Foto: i-velo.ro

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat, vineri, că toate obiectivele rutiere reabilitate și cele noi au prevăzute piste pentru bicicliști pe carosabil, iar acolo unde locul nu permite, acestea vor fi trasate pe trotuare.

„Bulevardele noi pe care le termin acum, cum ar fi Liviu Rebreanu sau Berzei, le facem cu piste de biciclete. La fel şi cele pe care le începem, le-am conceput cu piste de biciclete pe carosabil. Pe cele vechi care au trotuare late vom face pistele de biciclete aşa cum sunt în Copenhaga, vom îngusta trotuarul şi vom face piste de biciclete”, a spus Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

După ce poliția a „suspendat” circa 40 de piste de biciclete, în București, au rămas doar 18 „viabile”, iar acestea se întind doar pe câțiva kilometri.

Decizia amplasării pistelor și pe carosabil a fost luată în urma discuțiilor avute cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale, în cadrul grupurilor de lucru dedicate problemei pistelor de bicicliști.

Declarațiile primarului vin la doar o zi după ce bicicliștii bucureșteni au anunțat că în acest weekend vor organiza un protest prin care vor cere amenajarea unor piste de biciclete pe carosabil, precum și demisia lui Oprescu.  

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)