Sorin Oprescu: Vom organiza niște de puncte de colectare a ajutoarelor pentru sinistrați

Sorin Oprescu: Vom organiza niște de puncte de colectare a ajutoarelor pentru sinistrați

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vorbit, duminică, într-o conferință de presă susținută la sediul PMB, despre planul de intervenție pentru deszăpezirea străzilor din Capitală, precum și despre modul cum pot fi sprijinite persoanele din localitățile izolate.

Rămâne să continuăm cu substanță derapantă. Rămân în atenție imediată intrările la Stația de Salvare, intrarea la școli să fie debarasată. Mai mult, încet încet se așază gheața, deși temperaturile vor fi în creștere, -2 grade, 0 grade. (…) Se lucrează cu aceeași timiditate și la trotuare, dar se lucrează. După-amiază, pe lângă muncitorii pe care îi avem am mai convocat și eu oameni cu lopeți de spart gheața și să începem să luăm câteva linii de tramvai alături de RATB, să putem să eliberăm stațiile, unde s-a format gheață din zilele trecute și nu este topită deloc”, a declarat Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei a declarat că se așteaptă ca în urma intervenției utilajelor de deszăpezire, luni dimineață să se poată circula în condiții normale în Capitală.

Rămân punctele de supraveghere după ce se împrăștie material antiderapant, rămân sub observație continuă urcările și coborârile de pe poduri, trecerile la denivelate, în așa fel încât mâine dimineață să se poate circula în condiții normale în București”, a declarat Oprescu.

Totodată, Sorin Oprescu a anunțat că în fața sediului Primăriei Capitalei va fi amplasat un punct de colectare, unde bucureștenii vor putea merge să doneze haine sau alimente pentru persoanele din localitățile sinistrate.

Astăzi, împreună cu doamna directoare Celina Rusu (n.r. director la strategie analiză documente în cadrul PMB), vă rog să organizați niște puncte de adunare a hainelor sau ceea ce doresc să le trimitem amărâților ălora care sunt acolo că nu ai ce face, îi scoate de sub zăpadă  nu îi scoate, toată lumea face gesturi, și așa e frumos să fie. Ideea este de solidaritate, fără să te duci să dai o pâine și un prieten operator de televiziune, cred că contează mai puțin. Ideea de bază rămâne să putem să îi ajutăm pe oameni”, a declarat Sorin Oprescu.

Punct de colectare a ajutoarelor pentru sinistrați la PMB

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe