Sorin Oprescu vrea să introducă mașini de taxi electrice pentru a reduce poluarea din București

Sorin Oprescu vrea să introducă mașini de taxi electrice pentru a reduce poluarea din București

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, este gata să demareze un nou proiect halucinant în Capitală. Ca și cum toate proiectele de infrastructură au fost duse la bun sfârșit în București, următorul pas pe care Oprescu îl vede necesar – introducerea taxiurilor electrice! Primarul general speră că astfel va fi redusă poluarea în București Într-un București sufocat de poluare, Primăria Capitalei vine cu proiecte fanteziste pentru rezolvarea problemei. Pentru reducerea poluării, Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, vrea să introducă taxiuri electrice în București, o măsură pe cât de costisitoare, pe atât de greu de pus în practică, cred taximetriștii.

”Nu prea are unde să facă aceste stații electrice.Unde le face? Că trebuie foarte multe făcute, bănuiesc. Și atâta timp cât nu există spații, nu prea are șanse. Dar credeți că firmele de taxi vor investi în mașini electrice? Sunt destul de costisitoare. Ei nu investesc, patronii, în alte lucruri, dar să mai investească și în aceste lucruri, în aceste stații”, se plânge un taximetrist.

Proiectul lui Sorin Oprescu pare a fi „o dedicație”, mai cred taximetriștii care cer, până la stații de încărcare electrică, stații de parcare pentru taximetre.

”Cele electrice presupun că sunt niște investiții  în plus sau în continuare merg pe premiza de a le scoate pe cele cu licență sau PFA-uri și ce mai sunt în București și să le introducă altcineva cu putere materială. Nu există stații de parcare, stații de taximetrie, există acele noduri rutiere unde nu există un loc de parcare, stații de taximetrie”, spune un altul.

O problemă mult mai stringentă în Capitală este, pentru mulți bucureșteni, calitatea și dotările din mijloacele de transport în comun.

Primăria nu dă bani pentru repararea și întreținerea parcului auto al RATB, în schimb, vrea taxiuri electrice care să circule probabil pe autostrada suspendată a lui Sorin Oprescu.

Nici măcar organizațiile de protecție a mediului nu cred în planul lui Sorin Oprescu de reducere a poluării în capitală cu ajutorul taxiurilor electrice.

”Este o măsură care, așa cum am mai spus și altă dată, este o picătură într-un ocean, nu aduce nimic bun deocamdată și trebuie să gândim niște măsuri rapide de îmbunătățire a calității aerului. A introduce acum 100 de taxiuri de fapt este mai mult o fală decât o îmbunătățire a calității aerului”, explică Dan Trifu, vicepreședintele unui ONG.

În Capitală este deja funcțională o stație de încărcare a mașinilor electrice, în zona Unirii.

Un alt element de care Primăria nu pare să țină cont: costurile unei mașini electrice și al reîncărcării acumulatorilor aceteia. În prezent, cele mai ieftine mașini hibrid costă aproape 20.000 de euro, iar durata de încărcare a bateriilor poate ajunge și la 8 ore.

Masini electrice pentru taximetristi, noua dorinta a primarului Sorin Oprescu

Embed: