Sorina Pintea a demisionat de la șefia Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare

Sorina Pintea a demisionat de la șefia Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare
Foto: Inquam Photos / George Calin

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, aflată în arest preventiv într-un caz de luare de mită, a demisionat din funcția de manager al Spitalului de Urgență „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Sorina Pinteaa fost reținută de procurorii DNA, vineri noapte, după ce ar fi luat, în calitatea sa de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, o mită de circa 30.000 de euro.

Contractul din dosar se referă la achiziționarea echipamentelor sanitare specifice luptei cu coronavirusul.

În referatul întocmit de procuroriiDNAsunt prezentate informaţii despre modul în care s-a negociat mita pe care fostul ministru al Sănătății ar fi cerut-o pentru acordarea unui contract. Astfel, Pintea ar fi cerut majorarea șpăgii până la 10% din valoarea contractului, iar când i s-a spus că va primi a doua tranșă a contractului, a exclamat: „Super tare!”. În referatulDNA, anchetatorii prezintă o cronologie a presupuselor fapte, o mică parte din interceptările efectuate şi argumentele legale pentru cea mai dură măsură preventivă. (Detalii AICI)

Sorina Pinteaa devenit ministru al Sănătății în 29 ianuarie 2018, odată cu învestitura Guvernului Dăncilă, și a părăsit portofoliul la momentul 10 octombrie 2019, când cabinetul fostei lidere social-democrate era demis prin moțiune de cenzură.

Fostul ministru câștigase un mandat de senator la alegerile generale din 2016, când a candidat pe listele PSD. Cu toate acestea, în 4 februarie 2017, ea avea să își dea demisia, pentru că dorea să rămână în funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Urmăriți B1TV.ro și pe