ALERTĂ MEDICALĂ! O nouă BACTERIE extrem de periculoasă, confirmată în spitalele din România. Reacția ministrului Sănătății (VIDEO)

ALERTĂ MEDICALĂ! O nouă BACTERIE extrem de periculoasă, confirmată în spitalele din România. Reacția ministrului Sănătății (VIDEO)
Foto: Qbebe

E oficial. Bacilul piocianic, o bacterie extrem de periculoasă, a fost confirmat în spitalul din Roşiorii de Vede, informează B1 TV. Blocul operator, ATI, secţia de chrurgie şi spălătoria unităţii spitaliceşti au fost închise. Bacilul era în lenjeria spitalului precum şi la un pacient operat la această unitate medicală.

”În acest moment discutăm despre pacient. Infecția se încadrează în definiția infecției asociate actului medical, cu alte cuvinte: infecție luată din spital. Măsurile sunt foarte clare: se suspendă temporar activitatea în secțiile chirurgie, terapie intensivă, bloc operator, spălătorie și ortopedie.

DSP a luat această decizie în urma probelor de laborator pe care le-au prelevat zilele trecute. Au fost mai multe perioade în care acest spital a avut activitatea suspendată în spălătorie, chirurgie, ortopedie, în unitatea de transfuzii sangvine, deci lucrurile acolo au fost sesizate din timp. Din păcate, nu au fost remediate în timp.

Această infecție nu a fost raportată. DSP va sancționa persoanele vinovate și, bineînțeles, vor reverifica pentru a vedea dacă s-au implementat măsurile cerute”, a declarat ministrul Sănătății, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.