Sorina Pintea a găsit soluția provizorie pentru problema din Sănătate: Sporurile vor fi plătite de spitale (VIDEO)

Sorina Pintea a găsit soluția provizorie pentru problema din Sănătate: Sporurile vor fi plătite de spitale (VIDEO)

Ministrul Sănătăţii a găsit o variantă provizorie pentru a evita o criza în Sănătate, pe fondul nemulţumirii generale legate de scăderea veniturilor, prin plafonarea sporurilor. Banii vor fi luaţi din sumele pe care spitalele le primesc, ca decontare, din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Pintea a precizat că aceste probleme nu afectează tot sectorul sanitar, ci doar spitalele de monospecialitate și doar anumite categorii de personal. În cazul acestora, chiar legea prevede că, în contul pierderilor, spitalele pot să dea compensații.

Întrebată dacă spitalele au bani pentru a plăti aceste compensații, ministrul a răspuns: ”fiind fost manager de spital, pot să vă spun că există”.

”Deci sunt și greșeli de management, de interpretare a legii. Am discutat cu peste 100 de manageri în ultima perioadă. Spitalele din subordinea ministerului au probleme cu încadrarea în limita de 30% pentru că sunt spitale mari, care au sporuri mari”, a mai afirmat Pintea.

Sorina Pintea a mai precizat că în București sunt medici care câștigă chiar și 22.000 de lei net, fără veniturile din gărzi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.