Soţia pilotului mort în accidentul aviatic de la Craiova, trimisă la locul incidentului ca jurnalist: ”Am sperat tot timpul să nu fie el”

Soţia pilotului mort în accidentul aviatic de la Craiova, trimisă la locul incidentului ca jurnalist: ”Am sperat tot timpul să nu fie el”
Foto: gandul.info

Soţia pilotului care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic de joi, de la Craiova, care este jurnalist la un post local de radio, a fost trimisă la locul accidentului fără ca cineva să ştie că victima este soţul său.

Andrada Cojocaru, soţia comandorului Aurelian Cojocaru, a fost trimisă pe teren pentru a face un reportaj despre accident, fiindcă era cea mai în temă cu domeniu aviatic, prin cunoștințele  dobândite de la soțul său. Nimeni nu bănuia că cel mort ar fi chiar soțul jurnalistei.

„Tocmai terminasem emisiunea de la radio şi am fost sunată să merg de urgenţă să fac un reportaj despre un accident aviatic. M-au ales pe mine fiind cea mai calificată, în condiţiile în care mai ştiam despre avioane de la soţul meu. Atunci mi-am dat seama imediat că era vorba despre soţul meu. Ştiam că în ziua respectivă avea zbor de antrenament şi, de asemenea, ştiam că doar el şi un alt coleg trebuiau să zboare în acea zi. Am sperat până am ajuns acolo că nu era Relu, am sperat chiar şi când l-am văzut pe iarbă şi parcă încă mai sper să nu fie el”, a povestit soţia comandorului, potrivit Mediafax.

Femeia este absolut convinsă că soţul ei nu s-a catapultat pentru a evita casele din zonă.

„Întotdeauna el îi punea pe ceilalţi pe primul loc, iar pe el pe locul al doilea. Eu nu ştiu dacă avionul era defect pentru că el îmi spunea că, deşi era fabricat de mulţi ani, acest avion era o minunăţie, că mergea foarte bine şi că era mândria lor, însă pot spune sigur că dacă avea de ales ca avionul să cadă pe case sau să moară el, el sigur ar fi ales varianta a doua, adică să-şi sacrifice viaţa”, a mai povestit Andrada Cojocaru.

Soții Cojocaru au un fiu în clasa a XI-a, care lua lecţii de planorism, iar după accident femeia l-a determinat să renunţe la ele, mai scrie sursa citată.

Comandorul Aurelian Cojocaru urmează să fie înmormântat sâmbătă, cu onoruri militare.

Un avion IAR 99 Şoim, cu dublă comandă, s-a prăbuşit, joi, în jurul orei 10.30, în zona Aeroportului Craiova. În urma impactului, pilotul şi-a pierdut viaţa, în timp ce un alt instructor aflat la bord a fost rănit grav şi preluat de un echipaj SMURD, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, apoi la Spitalul militar din București.