SOV: Corupția e un factor de progres, în doze rezonabile. Nu rezolvați nimic băgându-i la pușcărie pe toți și aplaudând excesele unor judecători tâmpiți (VIDEO)

SOV: Corupția e un factor de progres, în doze rezonabile. Nu rezolvați nimic băgându-i la pușcărie pe toți și aplaudând excesele unor judecători tâmpiți (VIDEO)

Sorin Ovidiu Vîntu a publicat, pe pagina de Facebook, un filmuleț în care vorbește despre corupție și despre valul de arestări din România ultimelor luni. Omul de afaceri susține că „în doze rezonabile, furtul și corupția” sunt factori de progres.

„În doze rezonabile, corupția e un factor de progres. Tot în doze rezonabile, furtul e un factor de progres. În Germania, patronii au o cotă de 20% pe care și-o includ în costuri. E cota din care fură muncitorul german câte puțin, dar se crează o satisfacție. Să nu vă credeți cel mai oropsit și mai hoț popor din lume. Nici pomeneală. Numai că alții au curaj să accepte lucrul ăsta.
Nivelul de încasare a taxelor la bugetul de stat e undeva la 31-32%, restul unde sunt? Marea evaziunea, marea corupție, dar mica corupție, aia în care furați voi unde e? În diferența asta”, afirmă Vîntu.

Omul de afaceri spune că problemele nu vor rezolvate prin închiderea corupției, ci dimpotrivă.

 „E ipocrit ce se întâmplă azi. Într-adevăr, clasa politică trebuie schimbată, dar asta se poate face doar prin modificarea sistemului politic, nu prin arestarea tuturor oamenilor care mișcă în România. Ce se întâmplă e o exagerare impardonabilă. Epoca de azi e similară cu epoca proletcultistă. Hăituiți, alergați și aplaudați ca tonții nenorocirile care vi se întâmplă vouă. Nu băgându-i pe toți la pușcărie rezolvați probleme, nu aplaudând aceste excese ale unor judecători tâmpiți vă rezolvă probleme. Ceea ce se întâmplă azi vă agravează problemele”, a continuat Vîntu, care a adăugat că va publica pe blogul său un material mai amplu despre corupție.

Sorin Ovidiu Vintu, despre corupție
 

Urmăriți B1TV.ro și pe