Spitalul Bagdasar-Arseni, după incendiul de marți dimineață: Apelul la 112 a fost făcut de personalul UPU. Pagubele urmează să fie evaluate. Unitatea are autorizație la incendiu de când a fost dată în folosință (VIDEO)

Spitalul Bagdasar-Arseni, după incendiul de marți dimineață: Apelul la 112 a fost făcut de personalul UPU. Pagubele urmează să fie evaluate. Unitatea are autorizație la incendiu de când a fost dată în folosință (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Incendiul izbucnit marți dimineață la Spitalul Bagdasar-Arseni a fost reclamat prin apel la 112 de către personalul Unității de Primiri Urgențe în momentul în care acesta a observat că din partea dreaptă a clădirii UPU, mai precis de la nivelul acoperișului, se degaja un fum alb, cu miros înțepător, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Florin Bica, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni, pe B1 TV, despre incendiul izbucnit marți dimineață

„Apelul la 112 a fost făcut de personalul UPU în momentul în care au remarcat un fum alb care era degajat de la nivelul acoperișului din partea dreaptă a clădirii UPU (…). Nu a existat flacără. A fost doar o degajare de fum alb, cu miros înțepător. Clădirea UPU, practic, sau în întregime, nu a fost afectată, doar într-un colț al clădirii”, a precizat reprezentantul spitalului.

El susține că până acum nu au fost probleme la instalația electrică.

Referitor la pagube, Florin Bica a spus: „Urmează să fie evaluate. De-abia s-a terminat intervenția pompierilor. Împreună cu Primăria Sectorului 4, domnul primar a solicitat firmei sau firmelor care au făcut instalația electrică să intervină rapid și să remedieze tot ce este de remediat”.

Întrebat dacă unitatea are autorizație la incendiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni a răspuns: „Da, unitatea are autorizație din septembrie 2021, din momentul în care a fost practic dată în folosință. Pacienții nu s-au autoevacuat. Erau opt pacienți în UPU netransportabili, care au fost imediat transferați în cealaltă unitate UPU de către personalul medical al Unității de Primiri Urgențe”.

Florin Bica a confirmat că la spital va rămâne mobilizat un echipaj de supraveghere pentru a se asigura că totul este în regulă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră