Spitalul Modular Leţcani rămâne închis din cauza mai multor nereguli

Spitalul Modular Leţcani rămâne închis din cauza mai multor nereguli
foto simbol: Hepta.ro / DPA Images / Claudio Furlan

Spitalul mobil COVID din Lețcani a fost închis pentru o perioadă nedeterminată, înurma unuicontrol care a scos la iveală mai multe nereguli.

Autoritățile au constat că pacienții suferă de frig în respectiva unitate medicală, dar și că multe echipamente medicale nu au manuale de utilizare și certificate de garanție,a informat luni, printr-un comunicat de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe.

În urma controlului au fost semnalate 31 de probleme, iar până la soluționaerea acestora conducerea CJ Iaşi şi managerul Spitalului de Boli Infecţioase au decis ca activitatea la Spitalul modular Leţcani să rămână suspendată, iar bolnavii vor fiîngrijițila spitalul de Boli Infecţioase şi în celelalte unităţi medicale care funcţionează ca spitale suport COVID-19 din Iaşi. Spitalul a fost închis pentru cinci zile pe 14 ianuarie, pentru dezinfecție și „remedierea unor defecțiuni tehnice”, dar nu a mai fost deschis de atunci.

Corpul de Control al premierului va începe o anchetă pentru a verifica modul în care s-au făcut achizițiile.

Raportul a fostsemnat de fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru,în mandatul căruia au început verificările, dar au fost aduse și la cunoștința noului ministru, Vlad Voiculescu.

Unitatea medicală de la Leţcani, care trebuia să găzduiască 250 de pacienți COVID, este închisă de aproape o lună din cauza problemelor.

Costel Alexe a precizat că va solicita Corpului de Control al primului-ministru să demareze un proces de verificare completă a legalităţii achiziţiei spitalului modular.

Spitalul modular de la Leţcani a fost achiziţionat cu fonduri de la consiliile judeţene din Iaşi şi Neamţ. CJ Iaşi a finanţat investiţia cu 10 milioane de euro, iar CJ Neamţ a contribuit cu 3 milioane de euro, potrivit Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:54 - Premierul Estoniei: O pace negociată prost pentru Ucraina e o pace proastă pentru noi toţi. Concesiile făcute agresorului duc la războaie. Am făcut greșeala asta deja de trei ori
18:48 - Ministerul rus al Apărării susține că portul Mariupol a fost complet deminat. Peste 12.000 de obiecte explozive și arme au fost găsite
18:40 - România oferă motorină, benzină și păcură pentru Republica Moldova din rezerva de stat: „Este un ajutor care va consolida, va creşte securitatea energetică”
18:21 - Rusia trece la un sistem de educație „de interes național”. Ministrul rus al Învățământului Superior: „Viitorul aparține propriului nostru sistem de educație unic”
18:17 - Vladimir Putin a vizitat pentru prima dată soldați ruși răniți în războiul din Ucraina (VIDEO)
18:17 - Suedia nu finanţează și nu înarmează organizaţii teroriste. Premierul Magdalena Andersson, răspuns la acuzațiile Turciei
18:02 - Cristian Bușoi: OMS și UE trebuie să-și consolideze coordonarea. Lecțiile învățate în pandemie să fie transformate în reguli și soluții de acțiune pentru viitor
17:53 - Şefa Comisiei Europene „nu se aşteaptă” ca ţările europene să ajungă la un acord privind embargoul asupra petrolului rusesc
17:41 - Judecătorul Cristi Danileț a fost exclus pentru a doua oară de CSM din magistratură
17:39 - Tot mai mulți profesori vor grevă generală. Simion Hăncescu (FSLI): E ridicol ce se întâmplă… Luptăm pentru vreo 200 de lei în plus la salariu (VIDEO)