Spitalul Universitar de Urgență București și clădirea UMF Carol Davila, iluminate în culorile ce marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei (FOTO)

Spitalul Universitar de Urgență București și UMF Carol Davila, mesaj de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitelor a fost sărbătorită în data de 28 iulie, iar Spitalul Universitar de Urgență București și clădirea Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila au fost iluminate în culorile specifice și au afișat mesaje dedicate evenimentului.

„Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei! Tratamentul îți poate salva viața! Hepatita nu așteaptă!”, a fost mesajul scris pe cele două clădiri.

În întreaga lume, mor aproximativ 1,4 milioane de oameni pe an. Totodată, în întreaga lume, hepatita virală B și C afectează 325 de milioane de oameni pe an, potrivit datelor oferite de OMS în 2019.

Spitalul Universitar de Urgență București și UMF Carol Davila, mesaj de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei, marcată la București

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei a fost serbată și la București. Clădirea Spitalului Universitar de Urgență București, dar și a UMF Carol Davila au fost iluminate în albastru și au afișat mesajele campaniei: Tratamentul îți poate salva viața! Hepatita nu așteaptă!

În 2008, ziua de 28 iulie a fost declarată Ziua Mondială a Hepatitei, la inițiativa Alianței Mondiale pentru Hepatita.

Spitalul Universitar de Urgență București și UMF Carol Davila, mesaj de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei
Ultima oră
22:45 - SPD, avans fragil față de CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)