Max, cel mai iubit urs din România, și-a îmbogățit stăpânul cu 40.000 de euro. Cum a fost posibil…

Max, cel mai iubit urs din România, și-a îmbogățit stăpânul cu 40.000 de euro. Cum a fost posibil...

Max, cel mai iubit urs din România, care a fost chinuit groaznic de fostul său proprietar, care l-a orbit intenționat și i-a pilit colții pentru a-l face să stea la poze, s-a stins din viață marți.

Fostul său proprietar, Nicolae Cioată câștiga bani din fotografiile cu ursul, însă câștigul său nu s-a rezumat doar la asta, judecătorii Curții de Apel obligând Garda de Mediu să-l despăgubească cu 40.000 de euro, daune pentru confiscarea abuzivă a animalului.

Ursul a fost confiscat de inspectorii Gărzii de Mediu în 2006, în timp ce se afla alături de proprietarul său, în grădina Palatului Peleș din Sinaia, pentru fotografii cu turiștii. Inspectorii Gărzii au văzut starea rea în care se afla animalul, orbit și cu dinții piliți, iar acesta a ajuns în colonia de la Zărnești.

Însă, Nicolae Cioată, acuzat că l-a maltratat, a făcut plângere penală la Parchet și a acționat Garda de Mediu în judecată, scrie libertatea.ro. Mai mult, acesta a depus și o taxă de timbru de 1866 de lei, la recurs, pentru că primele două instanțe, Judecătoria Sectorului 3 și Tribunalul București, nu i-au dat câștig de cauză.

Stăpânul animalului a cerut obligarea Gărzii de Mediu la restituirea ursului și daune de 40.000 de euro, se arată în sentința de recurs, obținută de PrimaTV.

Fotograful a câștigat procesul prin sentința definitivă a Curții de Apel București, care a obligat Garda de Mediu să-i achite despăgubiri în valoare de 40.000 de euro.