Starea victimelor după incendiul de la Institutul “Matei Balş”: Doi pacienți au fost externați, alți doi rămân în stare gravă

Starea victimelor după incendiul de la Institutul “Matei Balş”: Doi pacienți au fost externați, alți doi rămân în stare gravă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Doi pacienți internațiîn unitatea medicală ROL 2 de la Institutul „Ana Aslan” din Otopeni,în urma incendiului de la Institutul “Matei Balş”, au fost externați marți, anunțăSpitalul Universitar „Dr. Carol Davila”.

Între timp, cei doi spitalizați la Terapie Intensivă a Spitalului Universitar”Dr. Carol Davila”se află, în continuare, în stare gravă, fiind intubaţi şi ventilaţi mecanic. Unul dintre pacienţi este încă pozitiv la testele RT PCR efectuate, iar cel de-al doilea s-a negativat la COVID-19, potrivitnews.ro.

10 pacienți care se aflau în Pavilionul V al Institului „Matei Balș” au murit

Până marți, în total, 10 pacienți prinși în incendiul de la ”Matei Balș” au decedat. Patru dintre ei ai fost găsiți carbonizați în saloanele cuprinse de flăcări. O a cincea persoană a murit la scurt timp, iar restul și-au pierdut viața în ultimele zile.

În cazul pacienților care au decedat în spitalele în care au fost transferați, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului.
Restul pacienților se află internați în spitalele din București, majoritatea fiind în stare gravă.