Statul român a fost prejudiciat cu 51 de milioane de euro în dosarul "Microsoft 3" în care sunt puși sub acuzare Dinu Pescariu și Claudiu Florică

Statul român a fost prejudiciat cu 51 de milioane de euro în dosarul "Microsoft 3" în care sunt puși sub acuzare Dinu Pescariu și Claudiu Florică

Procurorii DNA au formulat luni acuzațiile în al treilea dosar de corupție ce vizează licențele IT cumpărate de la Microsoft de mai multe instituții. Personaje principale în acest dosar sunt oamenii de afaceri Dinu Pescariu și Claudiu Florica, care au fost denunțători în primul dosar Microsoft. Puși sub acuzare au fost și mai mulți funcționari din Ministerul Comunicațiilor și directorul general Microsoft România, Călin Tatomir. Pentru fostul ministrul al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, deja condamnat la 3 ani în primul dosar, procurorii au cerut președintelui încuviințarea urmării penale.

Microsoft a vândut pachetul software cu aproape 39 de milioane de euro, iar firma intermediară a lui Claudiu Florică a revândut mai departe către Ministerul Comunicaţiilor cu 90 de milioane de euro. Un adaos comercial mai mare de 100 %. Comisionul uriaş încasat de DIM Soft, firma lui Florică, de 51 de milioane de euro, este considerat prejudiciu de procurori, scriu jurnaliștii de la "România Curată".

Întrebat de jurnaliști la ieșirea de la DNA, după audieri, dacă are suma necesară acoperirii prejudiciului din dosar, Claudiu Florică a refuzat să dea declarații.

Omul de afaceri Claudiu Florică este anchetat și în dosarul "Microsoft 2" unde procurorii au stabilit un prejudiciu de 67 de milioane de dolari.