Stelian Tănase: Trebuie să deschidem un nou TVR, unul ca în anul 2015. Se simte că această televiziune vine din comunism

Stelian Tănase: Trebuie să deschidem un nou TVR, unul ca în anul 2015. Se simte că această televiziune vine din comunism

Stelian Tănase, a voribit în cadrul unui interviu despre situația în care se află televiziunea publică. Directorul TVR consideră că trebuie deschis un nou TVR, unul potrivit pentru 2015, informează tvr.ro.

„Trebuie să deschidem un nou TVR, toate activele să le trecem acolo, și să construim o televiziune ca în anul 2015. TVR cum e ea acum, are rădăcini în anii 5o. Se simte că această televiziune vine din comunism”, a declarat Stelian Tănase precizând că nu vrea să închidă televiziunea, dar că soluția viabilă este să construiască una nouă.
Stelian Tănase a declarat că situția în care a ajuns televiziunea publică este cauzată de deciziile politicienilor.

Trebuie să deschidem un nou TVR, toate activele să le trecem acolo, si să construim o televiziune ca în anul 2015 – See more at: http://stiri.tvr.ro/stelian-tanase–trebuie-sa-deschidem-un-nou-tvr–trebuie-construita-o-noua-televiziune_63463.html#sthash.mhrhhGl4.dpuf
De asemenea, acesta a declarat că situția în care a ajuns televiziunea publică este cauzată de deciziile politicienilor.

“SituaȚia televiziunii se datorează mai mult politicienilor decât mangerilor. Anumite decizii pe care polticienii le-au luat au îngenuncheat televiziunea”, a declarat directorul TVR.

De asemenea, el a precizat că premierul Victor Ponta a fugit de această problemă și că doar guvernul poate tăia TVA-ul pe care îl plătește televiziunea, precizând că alte televiziuni, precum BBC, nu plătesc deloc impozit.

„Noi am încheiat Memorandumul cu Guvernul, dar Guvernul nu s-a ţinut de cuvânt unul dintre puncte era indexarea taxei TV, ceea ce nu s-a întâmplat”, a precizat acesta.

Referitor la deblocarea de către ANAF a conturilor TVR, Tănase a spus că aceasta este doar „o picătură de soluţii într-un ocean de probleme”. De asemenea, președintele TVR a precizat că pentru a beneficia de aministie fiscală trebuie creat un plan credibile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu