Stenogramele discuției în care Vîntu îl amenință pe Ghiță: “Am îngropat oameni ca tine”. Ascultă convorbirea!

Stenogramele discuției în care Vîntu îl amenință pe Ghiță: “Am îngropat oameni ca tine”. Ascultă convorbirea!
Foto: ziare-pe-net.ro

Stenogramele discuțiilor dintre omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu și managerul Realitatea Media, Sebastian Ghiță, în care cel din urmă este amenințat cu moartea, au fost publicate de Evenimentul Zilei.

În discuţiile dintre cei doi se pot auzi mai multe ameninţări pe care Sorin Ovidiu Vîntu le face la adresa lui Sebastian Ghiţă. Totodată, omul de afaceri marturiseşte că este în cârdășie cu lumea interlopă din România.

Înregistrările au fost deja autentificate, se pare, de către Parchet şi SRI.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost reținut, miercuri, pentru șantaj și amenințări la adresa lui Sebastian Ghiță.

Discuţia dintre Vîntu şi Ghiţă

Iată conţinutul stenogramelor:

Vîntu: Să discutăm chiar pe şleau, pe şleau. Nu am nimic de înregistrat.

Ghiţă: Nici eu…

Vîntu: Tocmai că am venit cu o maşină care nu e monitorizată de aştia de la SRI, că nu se ştie că e din parcul meu de maşini..

Ghiţă: Da…

Vîntu: Discutăm acum ca între doi băieţi, un golan bătrân şi unul tânăr. Te-ai bazat pe forţă. Ţi-am arătat că te piși pe forţa ta la cur, că mă piş pe forţa ta, cu golani şi cu alea că tu totuşi vii dintr-o lume cinstită, ordonată, ai tăi au fost ok…Eu vin, bă, dintr-o mahala ţigănească, vin prin pârnaie, vin prin contrabandă cu d-ăştia. Asta e o lume.. Bă, eu am făcut eforturi disperate să nu mă dau în fapt de unde vin şi cine sunt. Prietenul tău Măgureanu îţi poate confirma că mi-a dat ok-ul că să împuşc racheţii de pe teritoriul României.

Ghiţă: nu-l cunosc

Vîntu:…şi că am împuşcat sute, nu zeci, sute. Şi când spun împuşcat mă refer la propriu. Eu vorbesc clar, nu mi-e teamă că ai ceva pe  tine. Mă doare în p..ă. Acum discutăm doar între noi. Deci pe chestii de forţă şi cu ţigani, prietene, am condus, …bă, ascultă-mă cu atenţie, că să ştii şi tu: toată reţeaua de bulibaşi din România a lucrat pentru mine. Toată. Pe timpul certificatelor de proprietate. Lucrau pentru mine. Riscau 25 de ani sau glonţul. Furau din fabrici: macarale, alea, alea. Şi duceam la italieni. Tu nu ştii despre mine, nimic. Decât legendele făcute de proşti. Ca tine, la modul cel mai serios, am îngropat prin dealurile de prin Moldova.

Ghiţă: e a treia oară..

Vîntu: Iniţial am vrut să te …(neinteligibil)

Ghiţă: să mă îngropaţi?

Vîntu: să dau o lecţie tuturor care îndrăznesc să mă..

Ghiţă: să mă îngropaţi?

Vîntu:
bă, puştiule! La mine aşa ceva nu înseamnă că e politică interzisă. La mine face parte din arsenalul de lucru când sunt supărat sau când am un interes mare de apărat. Eu nu glumesc cu astea. M-am gândit după aceea că ai venit cu inima deschisă. Fii atent aici. Ţi-au  şuierat gloanţele pe la urechi. Mă refer la propriu. Când ai vorbit de moarte ţi-am spus să nu vorbeşti de ce nu ştii. Deci bătrâne, la propriu m-am gândit!

Ghiţă:
eu nu!

Vîntu: da tu ai venit cu inima deschisă