STS: Mii de atacuri malițioase au fost blocate în aceste zile

STS: Mii de atacuri malițioase au fost blocate în aceste zile
Foto: Pixabay

STS anunță că specialiștii în securitate cibernetică au blocat mii de atacuri malițioase în acest sfârșit săptămână, în contextul în care mai multe site-uri au fost atacate.

STS anunță că mai multe atacuri cibernetice au fost respinse

Potrivit STS, atacurile au fost îndreptate asupra site-urilor unora dintre cele mai importante instituții din România. Este o creștere semnificativă, pe anumite pagini web depășindu-se procentul de 100% a acestor tipuri de atacuri în comparație cu alte perioade.

În timpul desfășurării atacurilor, specialiștii STS au identificat tipologia acestora, sursele malițioase și au aplicat soluții de protecție la nivelul sistemelor de operare care găzduiesc serviciile informatice atacate și le-au transmis către celelalte entități de tip CERT.

STS a partajat analizele proprii și a colaborat cu specialiștii IT ai beneficiarilor și experții CERT de la nivelul DNSC și ai instituțiilor din Sistemul Național de Apărare.

Amintim că, vineri dimineață, accesarea site-urilor mai multor instituții din România a fost blocată de o serie de atacuri cibernetice.

Avertismentul transmis de SRI

Serviciului Român de Informații (SRI) avertizează asupra unor posibile atacuri de tip ransomware la scară largă, prin utilizarea unor adrese de mail aparţinând unor instituţii din România.

Potrivit unui comunicat al SRI, la nivelul Centrului Național CYBERINT au fost obținute date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicații malware de tip ransomware.

La nivelul Centrului Național CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informații au fost obținute date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicații malware de tip ransomware.

Urmăriți B1TV.ro și pe