Studenţii reiau protestele în faţa Ministerului Educaţiei

Studenţii reiau protestele în faţa Ministerului Educaţiei
Foto: evz.ro

Studenţii protestează din nou, luni, în faţa sediului Ministerului Educaţiei din Capitală. Tinerii sunt nemulţumiţi de prevederile din Legea educaţiei, informează Mediafax. La proteste sunt aşteptaţi circa 400 de studenţi din Bucureşti şi din alte centre universitare, precum Timişoara, Baia Mare, Constanţa, Galaţi, Iaşi şi Petroşani.

„Dreptul de a avea acces direct în toate deciziile din cadrul universităţii este un drept fundamental pentru mişcarea studenţească, un drept câştigat de către studenţi în trecut. Nu vom permite nimănui să îl limiteze. În ceea ce priveşte decizia ca prezenţa la cursuri să fie obligatorie, este o decizie lamentabilă a unor profesori incapabili să-şi adapteze metodele de predare la nevoile studenţilor”, a declarat preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), citat de sursa precizată.

Reprezentanţii ANSOR sunt decişi să protesteze până când Ministerul Educaţiei va reglementa problemele identificate de către studenţi.

Manifestaţiile au început de pe 28 februarie, când 25.000 de studenţi au fost în grevă japoneză, purtând pe braţe banderole albe pe care scria „protestatar”.

Protestele au continuat cu studenţii care au afişat pe cămine şi cantine cearşafuri cu mesaje referitoare la Legea educaţiei şi i-au trimis ministrului Daniel Funeriu pachete cu zacuscă, murături, sarmale pentru a arăta în ce condiţii precare sociale trăiesc studenţii români.

Proteste la Ministerul Educaţiei