Suceava: Casa Corpului Didactic, o investiție de două milioane de euro, într-o zonă fără curent electric

Suceava: Casa Corpului Didactic, o investiție de două milioane de euro, într-o zonă fără curent electric
Foto: adevarul.ro

Casa Corpului Didactic din comuna suceveană Şcheia este o investiţie enormă a Ministerului Educaţiei. Construcţia a început în anul 2012, într-o zonă nelocuită, unde nu există acces la un drum public sau utilități.Valoarea proiectului este estimată la două milioane de euro, transmite adevarul.ro.

Până în prezent, Ministerul Educaţiei a investit în această aproape 3 milioane de lei, iar termenul pentru finalizarea investiţiei a fost deja depăşit.

În  2010, în vremea cât era inspector general al Inspectoratului Şcolar Suceava Petru Carcalete, a fost aprobat un proiect absurd, de ridicare a unei noi Case a Corpului Didactic (CCD), într-o zonă pustie.

În aceeaşi perioadă, Carcalete a cumpărat o tarla de aproape 2,5 hectare de teren agricol, lângă noua CCD. Miza afacerii ar fi reţeaua de utilităţi care trebuie dusă la noua Casa a Corpului Didactic şi, automat, pe terenul lui Carcalete.

Chiar dacă Ministerul Educaţiei a alocat la sfârşitul anului trecut suma de un milion de lei, pentru continuarea investiţiei de pe un deal pustiu din comuna Şcheia, lucrările par să stea pe loc.

Clădirea CCD trebuia să fie finalizată în toamna lui 2015, însă este greu de crezut că ar putea fi terminată anul acesta.

„Singurul obiectiv de investiţii pentru care Ministerul Educaţiei Naţionale Cercetării, Tineretului şi Sportului alocă bani prin Inspectoratul Şcolar Judeţean este Casa Corpului Didactic. Lucrările la obiectivul CCD se vor relua în anul 2016, în măsura în care timpul va permite continuarea lor.Suma alocată în acest an va fi de aproximativ 1.800.000 de lei. Prioritatea la lucrările CCD este realizarea tâmplăriei exterioare. Ulterior vor fi realizate finisajele exterioare şi interioare şi lucrările la instalaţiile sanitare, termice, electrice şi de comunicaţii, în conformitate cu graficele prevăzute de constructor”, a arătat purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Cezar Anuţei.

La data de 13 februarie 2008, şeful de atunci al IŞJ Suceava, Petru Carcalete, anunţa că au fost alocate 1,8 milioane de lei pentru un nou sediu al CCD, bani în plus urmând a fi alocaţi în exerciţiile bugetare ulterioare. Ca şi precedentul proiect şi acesta a fost blocat.

Clădirea din Şcheia are demisol, parter şi două etaje şi a fost construită în câmp, la peste un kilometru de prima casă locuită. Noua Casă a Corpului Didactic este prevăzută cu o bibliotecă la parter, cu trei depozite, un birou al bibliotecarei şi o sală de lectură de 90 de metri pătraţi.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe