Suceava: Președintele unei secții de votare a oferit bere în schimbul voturilor alegătorilor. Primarul i-a transportat cu mașina la urne (VIDEO)

Suceava: Președintele unei secții de votare a oferit bere în schimbul voturilor alegătorilor. Primarul i-a transportat cu mașina la urne (VIDEO)

Berea a fost răsplata care i-a făcut pe unii suceveni să-și vândă votul . Președintele unei secții de votare din localitatea suceveană Părhăuţi nu numai ca i-a ademenit pe localnici la urne cu astfel de promisiuni, dar le-a și onorat imediat după ce peste 100 de persoane au trecut pragul secţiei de votare. Acestia au primit băutura promisă chiar în barul pe care președintele secției de votare îl deţine în localitate. Şi primarul USL din comuna suceveană Pârteştii de Jos a făcut exces de zel. El s-a oferit să transporte alegătorii la secţiile de votare cu maşina personală.

Localnicii care au venit la vot în secţia sa s-au ales cu o bere gratis la barul pe care îl deţine în localitate. Peste 100 de persoane au primit mita electorală, după ce au arătat cartea de identitate barmaniţei.

Şi primarul USL din comuna Pârteştii de Jos a vrut să se asigure că localnicii vor ajunge la urne. Astfel, a transportat o parte din alegători la secţiile de votare… cu maşina personală.

S-a simţit apoi dator să ofere o explicaţie, în prezenţa poliţiştilor…

„În maşină nu erau decât ginerele şi tatăl meu, care au venit de la Timişoara, la mine. Şi pe traseu, la vale, două bătrânele vecine ne-au spus să le luăm şi pe ele. Deci,  să lămurim situaţia. Da, ne cunoşteam şi am luat bătrânelele cu mine. Absolut! Auziţi aici! Este o greşeală totală, vă spun clar, cu mâna pe inimă! Dar, n-am dus… Şi nu cred că tatăl şi ginerele meu nu pot duce oamenii la vot!”, a explicat primarul.

Suceveni ademeniți cu bere ca să voteze

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22175').select();" id="embed_text_22175" />