Suceava: Un bărbat a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, fiind acuzat că a comandat unui fost puşcăriaş asasinarea unui bărbat cu care era în conflict

Suceava: Un bărbat a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, fiind acuzat că a comandat unui fost puşcăriaş asasinarea unui bărbat cu care era în conflict

Un sucevean acuzat că a comandat unui fost puşcăriaş asasinarea unui bărbat cu care era în conflict, fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de Parchetul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, informează Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, Constantin Iosep Axentioi ar fi încercat să-l convingă pe Ilie Adrian Popescu, fost condamnat la închisoare, din comuna suceveană Vama, în repetate rânduri, în cursul lunii august 2015, să-l asasineze pe un alt bărbat cu care era în conflict, promiţându-i, în schimb, 30.000 de lei şi 10.000 de euro şi indicându-i în detaliu planul şi modul de operare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava au fost anunţaţi, în 13 august, de către Ciprian – Andrei Tăranu că Iosep Constantin Axentioi a oferit unei persoane suma de 30.000 de lei şi 10.000 de euro pentru a-l omorî.

Astfel, oamenii legii au demarat o investigaţie complexă şi au constatat că, de la începutul lunii august 2015, Axentioi l-a contactat de mai multe ori pe Popescu.

Constantin Iosep Axentioi avea cu Ciprian – Andrei Tăranu un conflict iscat din cauza unor tăieri de arbori dintr-o pădure aparţinându-i lui Axentioi.

Popescu, care şi-a ispăşit o pedeapsă cu închisoarea pentru trafic de droguri, a primit, în 12 august, 1.000 de lei, dar ulterior a anunţat şi el Poliţia despre intenţiile lui Axentioi.

Astfel, în 27 august, poliţiştii au organizat un flagrant, în timpul căruia Axentioi îi dădea lui Popescu suma de 1.000 de euro pentru a-l omorî pe Tăranu, explicându-i, totodată, că asasinatul
trebuie să semene cu un accident petrecut în pădure.

Suceveanul a fost reţinut şi apoi arestat preventiv pentru “încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni”.