Supraviețuitorii accidentului aviatic din județul Sibiu au fost operați. Prognosticul medicilor este rezervat (VIDEO)

Supraviețuitorii accidentului aviatic din județul Sibiu au fost operați. Prognosticul medicilor este rezervat (VIDEO)
Foto: B1 TV

Cei doi supravieţuitori din elicopterul prăbuşit vineri în județul Sibiu au fost operaţi sâmbătă noaptea la Spitalul de Arşi din Capitală, informează Mediafax.

Intervenţii chirurgicale în cazul lor vor continua și în zilele următoare, prognosticul în ambele cazuri fiind rezervat, potrivit reprezentanţilor spitalului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Arși din Capitală, Adrian Stănculea, ambii pacienți au arsuri pe 40% din suprafața corpului, unul dintre ai având arsuri mai profunde și urmând a fis supus luni, unui transplant de piele. 

”Au fost aduși doi bărbați în jur de 40 de ani, cu arsuri în jur de 40%. Unul din ei este cu un traumatism facial, cu arsuri de gradul trei și celălalt cu arsură mai puțin profundă. Al doilea are și o fractură de radius. Toate aceste probleme au fost rezolvate aseară (vineri – n.r.) de aceea au stat așa mult în operație. Cel cu arsură profundă mai multă va fi operat luni. Prognosticul este destul de rezervat, pentru cel cu arsură profundă este chiar și mai rezervat. Dar, totuși sunt arsuri de 40%, sunt oameni tineri. Cel în stare mai gravă este în continuare intubat. Celălalt nu este intubat. Modul în care se răspunde la arsură este induvidualizat. Nu se pot face date sigure de prognostic. Evoluția tine de foarte mulți factori. ”

Stănculea a mai precizat că la Spitalul de Arși a venit și o echipă de specialiști de la Spitalul Militar, pentru a face o bronhoscopie în cazul unuia dintre pacienți.

”A venit și o echipă de la Spitalul Militar, pentru o bronhoscopie, pentru domnul cu traumatismul facial. Are un corp străin într-o bronhie și el trebuie scos. Bronhoscopia poate fi făcută numai de anumiți specialiști.”, a mai explicat reprezentantul spitalului.

Cei doi militari răniţi sunt căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, în vârstă de 47 de ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani, după cum a anunţat MApN. Ei au fost aduşi în Bucureşti având arsuri şi fracturi.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la un spital din Târgu Mureş.

Date despre starea supreviețuitorilor accidentului aviatic din județul Sibiu

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)