Surse: Daniel Savu cere în ședinta PSD acceptarea candidaturii sale, iar Șerban Nicolae critică regulamentul

Surse: Daniel Savu cere în ședinta PSD acceptarea candidaturii sale, iar Șerban Nicolae critică regulamentul

Candidaturile pentru șefia PSD ale lui Șerban Nicolae și Daniel Savu au fost respinse de Comisia partidului pentru că nu au îndeplinit una dintre cele trei condiții stabilite în Comitetul executiv, și anume aceea că nu ai avut recomandarea organizației din care face parte și a altor patru organizații.

În cadrul ședinței Comitetului executiv, care are rolul de a valida candidaturile pentru șefia partidului, Daniel Savu a cerut acceptarea candidaturii sale, în timp ce Șerban Nicolae a declarat că regulamentul a venit prea din scurt și nu a avut timp pentru a aduce o recomandare din partea organizației din care face parte.

Deși a avut nevoie de recomandările a altor patru organizații, Daniel Savu și-a depus candidatura doar cu recomandarea de la organizația Prahova, iar Șerban Nicolae nu a avut-o nici pe cea de la Mehedinți.

Pe de altă parte, Valeriu Zgonea a criticat modul în care cei doi au încercat să obțină susținere, având în vedere faptul că nu au participat la întâlnirile din teritoriu.

În cadrul ședinței, urmează ca și Liviu Dragnea să-și susțină punctul de vedere, el fiind singurul care a respectat toare condițiile stabilite în Comitetul executiv.

„Am solicitat să fiu prezent la această reuniune pentru că am semnalat o serie întreagă de aspecte. Ele au fost, de altfel, semnalate și de președintele Iliescu, de Adrian Năstase, doi oameni cu greutate și care au condus acest partid. Și alți colegi au semnalat unele lucruri neclare, cel puțin la prima vedere, în regulamentul de organizare a alegerilor interne. Și atunci eu cred că este o discuție firească între colegi. Nu mă duc în deplasare, ca să spun așa, nu mă duc pe teren ostil. Sper ca această candidatură să fie acceptată, ca și a lui Daniel Savu, ca și a domnului Dragnea”, a afirmat Nicolae, înainte de ședința conducerii PSD, potrivit Agerpres.

Ultima oră
11:59 - Cum dă Gigi Becali indicaţii în vestiarul FCSB-ului. Jucătorii nici n-au putut crede ce au auzit la telefon
11:50 - Florin Cîțu, noi explicații despre rectificarea: „Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului asumat, de 7,16%”
11:50 - Simona Halep rămâne pe locul 10 mondial și se pregătește să revină în circuit după aproape trei luni de pauză / România are patru jucătoare în Top 100 WTA
11:45 - Dezastru la Arena Naţională. Nici măcar tragedia de la Colectiv n-a adus stadionul pe „drumul” cel bun
11:27 - Cristian Diaconescu: Pierderea vieții unui cetățean român într-un incident precum cel din strâmtoarea Hurmuz trebuie să fie subliniată printr-o reacție cât se poate de dură a statului român (VIDEO)
11:22 - Studiu: Vânzările mașinilor electrice vor exploda în 2021, cu 70% mai mult față de anul anterior
11:02 - ANM, avertizări: Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar în Muntenia vor fi atinse 41 de grade. Moldova, sub Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale
11:02 - Cărțile de identitate electronice cu cip intră în vigoare și în România. Unde și în ce condiții vor fi eliberate
10:40 - Atleta Andrea Miklos nu va participa la Jocurile Olimpice din motive medicale, deși se află la Tokyo. COSR: Din păcate, se va întoarce în curând în țară
10:36 - Jandarmii din Harghita, solicitați să intervină de opt ori pentru îndepărtarea urșilor în weekend