Sute de câini, ridicați de pe străzi în Ploiești în ultimele zile: Adăpostul din oraș este suprapopulat, iar autoritățile au sistat adopțiile

Sute de câini, ridicați de pe străzi în Ploiești în ultimele zile: Adăpostul din oraș este suprapopulat, iar autoritățile au sistat adopțiile

Capacitatea adăpostului de câini comunitari din Ploiești este depășită cu 50%, după ce au fost ridicați sute de maidanezi de pe străzi, în ultimele zile. Chiar și așa, Primăria a sistat adopțiile, transmite Mediafax.

„Pentru că este o situaţie de criză, s-au întâmplat atâtea nenorociri, este suprapopulat. (…) În momentul de faţă sunt peste o mie de câini în adăpost, capacitatea este de 750, este suprapopulat şi recunosc lucrul acesta pentru că nu avem posibilitatea, peste noapte să mărim adăpostul, nu avem voie să eutanasiem deoarece legea nu a intrat în vigoare. Este o dispoziţie trimisă de către domnul viceprimar Iulian Teodorescu, prin care, momentan să întrerupem adopţiile şi revendicările până la reglementarea situaţiei. Luni va avea loc o şedinţă pentru a forma o comisie. Toată lumea are dreptul atât la revendicare cât şi la adopţie”, a precizat directoarea Administraţiei Parcului Memorial „Constantin Stere”, Laura Moagher.

Pe de altă parte, viceprimarul Iulian Teodorescu neagă că ar fi emis o dispoziţie prin care să interzică revendicările şi adopţiile de câini comunitari.

„Eu nu am dat nicio dispoziţie în acest, prin care să se interzică adopţiile”, a declarat viceprimarul Teodorescu.

În schimb, Directorul Poliţiei Locale Ploieşti, Cristi Toader, spune că decizia de a sista returnările de câini şi adopţiile a fost luată la sugestia sa.

Directoarea Laura Moagher a mai spus că autorităţile din Ploieşti care se ocupă de problema câinilor comunitari „nu pot face faţă cererilor şi revendicărilor”, dar că cei mai mulţi dintre cei care vor să ia câini din adăpost nu iau animalele acasă, ci le dau din nou drumul pe domeniul public.

Adăpostul de câini din Ploiești, suprapopulat, dar adopțiile sunt sistate

Embed:
Tags: