Sute de centre de vaccinare anti-COVID au fost închise temporar. Câte mai sunt funcţionale

Sute de centre de vaccinare anti-COVID au fost închise temporar. Câte mai sunt funcţionale
Foto: Inquam Photos / George Călin

În primăvară, România avea aproape 1.000 de centre de imunizare, cu 1.481 de fluxuri. În prezent, mai sunt funcţionale doar 580, potrivit datelor comunicate de Comitetul de coordonare a vaccinării.

Pe 2 mai, Valeriu Gheorghiţă anunţa că erau funcţionale 997 de centre de vaccinare, cu 1.481 de fluxuri.

În 15 iunie, Valeriu Gheorghiţă anunţa închiderea temporară unor centre de vaccinare. El spunea că în 11 centre activitatea va fi sistată temporar, în 127 – programul va fi redus, iar 70 de fluxuri fuseseră deja închise în contextul în care în circa 45% dintre cazuri centrele erau folosite la mai puţin de jumătate din capacitate.

Câte centre de vaccinare anti-COVID mai sunt funcţionale

La acest moment, conform datelor comunicate la solicitarea HotNews.ro, în România mai sunt funcţionale 580 de centre cu 836 fluxuri.

Diferenţa este mult mai mare (417) între numărul de centre funcţionale în perioada de vârf (997) şi numărul celor existente acum (580):

  • Pentru 237 centre activitatea a fost sistată temporar;
  • Pentru 407 centre programul de lucru a fost redus;
  • Pentru 477 fluxuri activitatea a fost sistată temporar”, a transmis Comitetul de coordonare a vaccinării.

Până luni, 20 septembrie, s-au imunizat 5.384.683 de persoane, dintre care 5.264.610 cu schema completă.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său