Tanczos Barna, despre controalele la gropile ilegale de gunoi: Este doar începutul. Vom inventaria toate suprafețele din toate orașele și localitățile unde sunt depozitate ilegal deșeuri (VIDEO)

Tanczos Barna, despre controalele la gropile ilegale de gunoi: Este doar începutul. Vom inventaria toate suprafețele din toate orașele și localitățile unde sunt depozitate ilegal deșeuri (VIDEO)

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a vorbit miercuri, într-o intervenție telefonică în emisiunea „Actualitatea cu Tudor Mușat”, de pe B1 TV, despre controalele efectuate în luna februarie, la marginea Bucureștiului deGarda Naţională de Mediu și în urma cărora s-au descoperit zeci de mii de tone de deşeuri depozitate ilegal.

„Am vizitat astăzi o locație cu o suprafață de peste 2 hectare, unde am găsit zeci de mii de tone de deșeuri. Ceea ce am găsit în luna februarie, ceea ce am constatat, ce am amendat, cu siguranță este doar începutul.Vom inventaria toate aceste suprafețe unde sunt depozitate ilegal deșeuri, vom trasa sarcini pentru proprietari pentru ecologizarea terenurilor. Cred ca după 30 de ani este un nou începutpentru București să arătămo altă față a Bucureștiului și că se poate”, a spus ministrul Mediulului.

Întrebat cum deverificările au luat amploare în ultima perioadă, ministrul a răspuns că n-a fost nevoie de nicio schimbare legislativă, ci doar de implicare.

„Am aplicat legea, nu am modificat nici un act normativ. Nu amvenit cu nicio minune, ci doar acțiune. Sunt convins ca doar prin acțiune și implicare se pot schimba lucrurile. Am observat la nivelul primarilor celor 6 sectoare șila nivelul Primarului General, o determinare ieșit din comun. Vor și ei sa schimbam Bucureștiul, să avem acțiune implicare. Ne-au oferit un sprijin prin Poliția Locală.

Fac un apel la toți cetățenii, nu doar din București, ci din toate orașele și localitățile, săsesizeze Garda de Mediu, să ne trimită locațiile GPS pentru a vedea unde sunt aceste suprafețe cu deșeuri și vom acționa.

Am trimis Asociației Municipiilor din România o invitație la acordul de parteneriat. Vrem, la nivelul fiecărui județ și municipiu, să avem colaborarea cu conducerea, să acționăm împreună, să beneficiem de sprijinul Poliției Locale.

Vom face campanii de conștientizare la nivelul cetățenilor pentru că deșeurile nu au ajuns întâmplător acolo, sunt duse de persoane cărora nu le rușine să arunce pe terenuri nedestinate deșeurilor„, a mai spusTanczos Barna.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul