Premiere la Târgul de ofertă educațională al Municipalității, deschis marţi în Parcul Tineretului

Premiere la Târgul de ofertă educațională al Municipalității, deschis marţi în Parcul Tineretului

Târgul anual de ofertă educațională din București al Municipalității și-a deschis, astăzi, porțile, în parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Șincai). Târgul are loc în perioada 15-18 mai și este deschis, în primele 3 zile, de la 10:00 la 18:00, iar în ultima zi – în intervalul 10:00-16:00.

Aflat la a 19-a ediție, evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti, cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, ținând cont de succesul obținut în orgnaizarea lui ultimii 18 ani. Anul trecut, la târg au participat aproximativ 16.000 de vizitatori, iar numărul lor crescut de la an la an.

Târgul Oferta Educațională este o manifestare de tradiție și impact în peisajul şcolar bucureştean, dedicată elevilor care se înscriu la liceu în anul scolar 2018 – 2019. Evenimentul implică participarea activă a tuturor unităților de învățămant liceal de stat și particular, iar școlile generale implicând cât mai mulți elevi de clasele a VII-a și a VIII-a, spre informarea și îndrumarea acestora către ariile de interes.

Elevii si profesorii au ocazia să-și expună, în acest cadru, cele mai importante realizări ale liceului din care fac parte, într-un mod original și atractiv pentru vizitatori.

La fel ca și la edițiile precedente, ne propunem ca activitatea de anul acesta să reunească 112 expozanţi – unități de învățământ liceal de stat si private. Considerăm că ofertele educaţionale ale unităților de învățământ sunt de mare atractivitate şi utilitate pentru elevi şi părinţi și vin în sprijinul informării şi orientării şcolare ale acestora.

O noutate în acest an, ce are ca program pilot ediția din anul precedent, o reprezintă ocazia oferită universităților din municipiul București de a-și expune oferta educațională. Scopul componenti universitare a târgului este de a îndruma liceenii să se orienteze spre un viitor prosper, să-și descopere sau confirme abilitățile și să îi ajute să ia o hotărâre asupra drumului pe care urmează să îl parcurgă la terminarea liceului.

Componenta experiențială practică inclusă în cadrul Târgului de ofertă educațională din acest an este o altă premieră a prezentei ediții. Astfel, le vom propune elevilor bucureșteni și un dialog liber cu profesioniști din diferite domenii (medical, juridic, administrație publică, servicii publice ș.a.), care să completeze ofertele tradiționale de educație ale liceelor și universităților din București. Ne dorim, astfel, să susţinem dezvoltarea de trasee și oportunităţi de învăţare flexibile, care au în vedere cerinţele de pe piaţa muncii, rate crescute de tranziţie între nivelele de educaţie, ocupabilitatea crescută şi o intermediere eficientă între produsele educaţiei şi cerinţele pieţei muncii.

Ultima oră
19:40 - Testare pentru toate persoanele care sosesc în Marea Britanie. Condițiile de intrare în țară, înăsprite după depistarea unor infectări cu varianta Omicron
19:20 - Șeful WTA, profund îngrijorat că Shuai Peng ar fi „cenzurată”. Tenismena dispăruse săptămâni întregi după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei că ar fi violat-o
18:52 - Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
18:32 - Circa 62.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 7,71 milioane au primit măcar o doză în cele 11 luni scurse de la debutul campaniei
18:14 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă, puterea e a celor echilibrați și cu forță sufletească (VIDEO)
17:07 - Metrorex, informații despre circulația metroului din București în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie
16:57 - Adriana Pistol (CNSCBT): În România există șapte laboratoare care efectuează secvențieri. Spitalel Covid, alertate să recolteze probe pentru depistarea variantei Omicron (VIDEO)
16:30 - Marea Britanie a depistat două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, așa-numita variantă Omicron
16:26 - Joe Biden plănuiește să discute cu Volodimir Zelenski și Vladimir Putin despre comasarea trupelor ruse la frontierele Ucrainei
16:16 - Virgil Popescu: IMM-urile să înceapă depunerea cererilor pentru compensarea facturilor la electricitate și gaze