Tăriceanu: Am auzit că şi la nivelul ‪CSM‬ există o intenţie de a propune Parlamentului o serie de modificări legislative, pentru legile din domeniul justiţiei. Deci, problema există

Tăriceanu: Am auzit că şi la nivelul ‪CSM‬ există o intenţie de a propune Parlamentului o serie de modificări legislative, pentru legile din domeniul justiţiei. Deci, problema există
Foto: facebook.com/tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar exista intenția de a propune o serie de modificări legislative referitoare la domeniul justiției, ceea ce arată că există problemă în această zonă.

„Am auzit că şi la nivelul ‪CSM‬ există o intenţie, o iniţiativă de a propune Parlamentului o serie de modificări legislative, pentru legile din domeniul justiţiei. Deci, problema există. Trebuie să recunoaştem că o avem. Nu putem să ne ascundem după deget. Eu cred că Parlamentul îşi asumă rolul firesc pentru care există într-o ‪democraţie‬. Nimic altceva. Nu are nimeni de ce să se teamă dacă lucrurile funcţionează bine. Dacă nu funcţionează bine, aceste chestiuni afectează viaţa de zi cu zi a cetăţenilor”, a notat pe Facebook, șeful Senatului.

”Drepturile şi libertăţile oamenilor nu sunt un moft. Comunismul a căzut din acest motiv. Aduceţi-vă aminte că oamenii la revoluţie, în decembrie ’89, n-au strigat „Vrem salam de Sibiu”. Au spus „Vrem ‪libertate‬!”. Ce era înfrântă în perioada comunistă? Libertatea, şi drepturile oamenilor”, mai transmite Tăriceanu.

În acest context, șeful Senatului a făcut referire și la cazul Marianei Rarinca.

„Când avem un caz cum este cazul doamnei ‪Rarinca‬ nu mai este vorba despre politicieni, vedem că oamenii simpli intră în tăvălugul acesta al sistemului şi sunt făcuţi una cu pământul, sunt complet lipsiţi de orice posibilitate de apărare şi ştiţi foarte bine că am luat poziţie şi pe această chestiune. Sigur, m-am trezit cu reacţia tipică din partea ‪CSM‬ care a considerat că am atacat sau am afectat independenţa justiţiei. N-am afectat niciodată independenţa justiţiei, pentru că justiţia, aşa cum am spus şi în discursul de la ‪Parlament‬, înseamnă instanţe judecătoreşti, judecători; niciodată nu am făcut niciun fel de gest pentru a influenţa în vreun fel, şi nici n-aş face vreodată să influențez acţiunea justiţiei. Iată cum stau lucrurile, aş spune din păcate”, a scris Tăriceanu pe Facebook, într-o postare anterioară.