Tăriceanu: Coalția de guvernare susține proiectul privind agenția pentru recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupție (VIDEO)

Tăriceanu: Coalția de guvernare susține proiectul privind agenția pentru recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupție (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că proiectul privind crearea unei agenții pentru recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupție este susținut de coaliția de la guvernare.

”Am solicitat guvernului să urgentăm adoptarea acestui proiect de act normativ printr-o ordonanță de urgență. Am văzut și luarea de poziție a ministrului Justiției, pe care o salut, pentru că
ministrul Justiției ne dă asigurări că va urmări cu prioritate acest proiect de lege. Coaliția este de acord și susține această idee”, a declarat șeful Senatului.

”Având în vedere că proiectul este astăzi în dezbaterea Senatului și Guvernul nu poate să-l mai retragă, să îl transforme în ordonanță de urgență, am convenit că astăzi, la Senat, o să-l adoptăm și am discutat cu colegul meu Valeriu Zgonea să facem demersurile să mergem pe viteză accelerată pentru adoptarea proiectului”, a mai spus Tăriceanu. 

Tăriceanu: Coalția de guvernare susține proiectul privind agenția pentru recuperarea prejudiciilor

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)