Tăriceanu, despre scandalul Volkswagen: Este obligația autorităților de a se poziționa în această problemă, înainte ca nemulțumirile cetățenilor să crească (VIDEO)

Tăriceanu, despre scandalul Volkswagen: Este obligația autorităților de a se poziționa în această problemă, înainte ca nemulțumirile cetățenilor să crească (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit miercuri despre scandalul Volkswagen, precizând că este responsabilitatea autorităților de a lua măsuri în această problemă, înainte ca nemulțumirile cetățenilor să crească. El consideră că statul român a fost înşelat prin inducerea în eroare a consumatorilor şi cere măsuri imediate din partea Guvernului.

De asemenea, Tăriceanu a precizat că a avut o întâlnire cu ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache, şi cu preşedintele ANPC, Marius Dunca, în legătură cu stabilirea unor măsuri concrete, precizând că alte state au luat deja o serie măsuri provizorii și penalizatoare.

„Ăsta e motivul pentru care i-am chemat pe cei trei responsabili din ministere, precum și cei de la Protecția Consumatorului, să îi întreb care este  stadiul analizei și ce au de gând să facă în continuare. (…) I-am îndemnat să inițieze un grup de lucru, care deja există după cum a anunțat Gavrilescu, dar cred că el trebuie extins, și trebuie luate o serie de decizii pentru că există riscul ca aceste mașini să fie achiziționate de clienți și să nu poate să le înmatriculeze”, a declarat Tăriceanu.

Oficialii români vor crea un grup de lucru pentru identificarea măsurilor care ar trebui luate de statul român în contextul scandalului Volkswagen, a anunțat Grațiela Gavrilescu, după ce Comisia Europeană a solicitat  celor 28 de state membre UE să demareze propriile investigații la nivel național cu privire la autoturismele cu motorizare diesel. (Detalii AICI)

Tăriceanu, despre scandalul Volkswagen: Este obligația autorităților de a se poziționa în această problemă