Tăriceanu îi contrazice pe social-democrați: Raportul MCV nu este un act juridic. El nu poate fi atacat sau contestat în justiție (VIDEO)

Tăriceanu îi contrazice pe social-democrați: Raportul MCV nu este un act juridic. El nu poate fi atacat sau contestat în justiție (VIDEO)

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, referitor la intenția colegilor de coaliție de a ataca la Curtea Europeană de Justiție raportul MCV, că acesta nu poate fi contestat.

”Să ne lămurim puțin. Raportul MCV nu este un act juridic, atenție. El conține niște recomandări. Deci, el nu poate fi atacat sau contestat în justiție. Ceea ce vă pot spune este că Mecanismul de Cooperare și Verificare, care este un instrument juridic, tehnic, el poate fi supus unei analize și eventual contestat. O astfel de decizie nu este luată, nu am discutat”, a declarat Tăriceanu.

Șeful Senatului propune crearea unei comisii de experți pentru a analiza modificările legislației.

”Eu sunt de părere că recomandările Comisie trebuie sa le analizăm și trebuie făcută o discuție mai aplicată cu cei de la Comisie, cu responsabilii pe MCV.
Având în vedere abordarea diferită dintre noi și funcționarii de la Comisie, stau și mă întreb: cum este respectată suveranitatea Parlamentului când intervin niște funcționari de la comisie?
Poate ar fi potrivit să formăm o comisie din experți pentru că e clar că abordarea Comisiei Europene este una subiectivă, care nu ține cont de idei pe care le-am invocat, precum e cazul cu revocarea procurorilor. Scopul final ar fi să facem o analiză pe modificările legislație și mă refer și la o reglementare cât mai stictă a raporturilor dintre serviciile de informații și diverse instituții”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
15:53 - Ludovic Orban: Moțiunea USR PLUS – AUR ar trebui să aibă întâietate / CCR confirmă justețea întregii mele poziții și arată că reprezentanții PSD și, din păcate, PNL din BPR au încălcat Constituția (VIDEO)
15:52 - Ludovic Orban: Florin Cîțu are șanse minime să rămână premier. Vă dați seama ce maestru trebuie să fii să provoci împotriva Guvernului două moțiuni de cenzură (VIDEO)
15:38 - Florin Cîțu: Dacă mai există onoare în România, își va da demisia și președinta Senatului / PNL va rămâne la guvernare până în 2024, iar președintele partidului e propunerea de premier (VIDEO)
15:25 - Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Markó Béla, în semn de apreciere pentru contribuţia sa excepţională închinată culturii scrise în limba maghiar
15:13 - Florin Cîțu: Dacă moțiunea a USR PLUS și AUR nu este respinsă, o vom ataca din nou la Curtea Constituțională și veți vedea că vom avea dreptate (VIDEO)
15:11 - Will Smith a anunțat că el și soția sa au renunțat la practicarea monogamiei: “Jada nu a crezut niciodată într-o căsătorie convențională”
15:00 - Dan Barna: Oricât se va strădui DLAF, aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activității mele pentru a plasa știri negative la fiecare moment politic sau electoral important, Florin Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR PLUS
14:52 - Creare-magazinonline.ro – solutia perfecta pentru realizare magazin online si creare solutii eCommerce
14:48 - Acum, ca s-a lansat aplicatia de amanet online, scapi de griji simplu și rapid!
14:46 - Prima declarație a Alinei Eremia, după ce s-a infectat cu COVID-19: „Aveam sistemul imunitar slăbit”