7 avantaje ale tavanelor casetate

7 avantaje ale tavanelor casetate

Într-un spațiu de birouri, exploatarea zonei de deasupra, așadar a plafonului, prin instalarea tavanului fals casetat, aduce beneficii semnificative spațiului. El este atât practic, cât și estetic. Instalat corect, un tavan fals reușește să îmbunătățească funcționalitatea locului de muncă.

1. Acces facil la cabluri

Unul dintre cele mai mari avantaje de a avea un tavan fals este ascunderea componentelor structurale expuse inestetic, cum ar fi țevi, instalații sanitare sau cabluri. Un tavan fals este flexibil, mai precis panourile din componența sa pot fi date la o parte și puse la loc. Pentru că se decuplează de la întreg ansamblul, există un acces ușor la țevi sau cablurile ascunse, astfel încât acestea să poată fi reparate.

2. Instalare rapidă

Este cert că o companie nu își permite să suspende activitatea firmei pentru a avea loc instalări cu durată îndelungată. Instalarea unui tavan fals casetat de către o echipă cu experiență se va face în mod rapid și eficient, fără ca activitatea să fie afectată.

3. Izolare fonică

Spre deosebire de plafoanele din gips-carton, tavanul fals oferă calități acustice îmbunătățite, astfel încât poluarea fonică de la etaj este redusă considerabil. Se poate apela la elemente opționale de izolare, în cazul în care este necesar.

4. Rezistența la foc

Într-o situație de urgență, în caz de incendiu, tavanul casetat este rezistent la foc și oferă protecție de până la o oră, timp în care toți angajații din birou să poată părăsi spațiul de lucru, așadar să evacueze clădirea în timp util. Sistemul de avertizare și detectare a incendiului poate fi montat chiar în cavitatea dintre planșeu și tavanul suspendat, astfel se câștigă timp vital suplimentar.

5. Rezistența la umiditate și mucegai

Tavanele false casetate sunt foarte populare în încăperile cu umiditate ridicată. Acest lucru se datorează rezistenței lor la mucegai, umezeală, bacterii. Prin urmare, sunt ideale pentru medii umede cum ar fi bucătării și băi, unde igiena este de o importanță capitală. Unele plăci de tavan pot fi acoperite cu tratamente antimicrobiene special concepute pentru a combate infecțiile și a opri bacteriile și mucegaiul.

6. Eficiență energetică

Coborârea înălțimii spațiului de birouri datorită instalării unui tavan fals oferă o izolație exceptională. Va fi așadar mai puțin spațiu de încălzit, prin urmare facturile de energie vor fi reduse. În plus, panourile albe ale tavanului casetat creează o suprafață reflectorizantă care poate lumina întreaga cameră, ofera așadar iluzia unui spațiu mai mare.

7. Element de design

Într-un spațiu de birouri este important să se mențină un aspect ordonat și profesional, atât pentru vizitatori, cât și pentru angajați. Prin urmare, este necesar să fie acordată o atenție deosebită modelului tavanului casetat, pentru a alege stilul, textura, finisajul și culoarea care completează armonios întreaga încăpere. Conductele, țevile, firele pot afecta negativ aspectul spațiului, astfel că tavanele casetate oferă soluția perfectă pentru a le ascunde într-o manieră elegantă, permițând în acelasi timp accesul ușor în cazul în care intervine o problemă.

Optează așadar pentru o soluție modernă, un tavan fals casetat care creează o atmosferă sofisticată și profesională, fiind și foarte ușor de instalat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`