Tehnologie de ultimă oră folosită de pescarii din Botoșani! Cum se prinde peștele cu ajutorul unei drone (VIDEO)

Tehnologie de ultimă oră folosită de pescarii din Botoșani! Cum se prinde peștele cu ajutorul unei drone (VIDEO)

Mai mulți botoșăneni au găsit o metodă inedită pentru a prinde peștele. Astfel, pescarii au descoperit să pot prinde peștii și cu drona. Mai exact, pescarii au utilizat o dronă folosită de obicei la filmări, potrivit botosaninews.ro.

În materialul video postat de pescari se vede cum drona pleacă de la sol cu momeala şi este direcţionată spre largul bălţii.

De această practică a auzit și Cosmin Humelnicu, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. Acesta a precizat că până în acest moment nu există legislaţie care să reglementeze acest tip de pescuit.

Cum se prinde peștele cu drona

„Am văzut şi eu tehnica respectivă. Se prinde montura şi momeala şi sunt duse în larg. Acolo sunt eliberate. Cu această metodă aruncă cât mai departe. Nu există deocamdată legislaţie în această privinţă. Noi preferăm pescuitul clasic, însă”, a precizat Cosmin Humelnicu, potrivit adevarul.ro.

Pescarii care folosesc drona pentru a prinde peşte au precizat că firul poate fi dus cu tot cu momeală şi până la 300 de metri, inclusiv în zone greu accesibile pentru pescari, sau în ochiuri liniştite şi adânci. Mai mult, rezultatele sut favorabile, dar este necesară o drănă de aproximativ 3.000 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu