Teleorman: Preoţi acuzaţi că fură banii din donaţii, huiduiţi de enoriaşi (VIDEO)

Teleorman: Preoţi acuzaţi că fură banii din donaţii, huiduiţi de enoriaşi (VIDEO)

Parcă Necuratul şi-a băgat coada între enoriaşii comunei Buzescu, din judeţul Teleorman şi preoţii satului. De mai bine de două luni, certurile par să nu se mai sfârşească între cele două părţi. Toate neînţelegerile pleacă de la bani. Localnicii îi acuză pe preoţi că fură banii din donaţii.

„Să nu mai veniţi la biserică. Ati furat banii şi îi duceţi acasă la copii”, strigă sătenii nemulţumiţi.

Credincioşii s-au strâns cu zecile la biserica din centrul comunei. Furioşi din cale afară, oamenii au sărit ca arşi când au aflat că banii lor nu se duc pe lucruri sfinte, ci pe apa sâmbetei.

La necaz sau bucurie, preoţii cer taxe duble, fie că este vorba de un botez sau nuntă, fie că este vorba de un parastas. Acesta este cazul şi doameni Petruţa. Femeia s-a dus cu sufletul deschis la unul din cei doi preoţi, ca să achite parastasul. A înmulţit suma cu doi şi a rezultat suma finală.

„Am achitat ieri un parastas decedatului Roşu Florea şi soacra mea a venit la biserică şi i s-a tăiat o chitanţă pentru două parastase”, a spus enoriaşa Petruţa Roşu.

Nemulţumit este şi Aristide Lazăr, un alt cetăţean cu frica lui Dumnezeu. Omul este supărat pentru faptul că preoţii satului nu sunt oameni de-ai locului şi preferă să locuiască în oraş, la 20 de km de comună, decât să locuiască în casa parohială, dar şi de modul în care feţele bisericeşti respectă regulamentul de funcţionare al bisericii.

„În regulament scrie că la începutul fiecărui an, în primul trimestru, obligatoriu trebuie să se ţină o şedinţă parohială cu toţi cetăţenii”, a spus Aristide Lazăr.

Comitetul bisericesc a sancţionat purtarea celor trei preoţi doar prin avertisment scris, dar credincioşii nu se vor lăsa până ce lucrurile nu vor reveni la normal în comuna lor, şi aşteaptă ca Înalta Biserică să ia măsuri mai aspre împotriva celor trei.

Preoţi alungaţi de enoriaşi

Ultima oră
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal, Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend
18:18 - AUR pregătește o lege privind LGBTQ+ similară cu cea din Ungaria. Claudiu Târziu: Susținem familia și valorile creștine. Activiștii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și grădinițele din România
18:14 - CNCAV: 15.904 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima zi. 10.704 au primit prima doză
18:03 - Sibiu: Cel mai vechi obiect de cult al comunităţii săseşti din Transilvania a fost recuperat de polițiști după 5 ani de la furt
17:56 - Ludovic Orban: „Ne menținem angajamentul clar de desființare a Secției speciale” / Ce variante susține PNL pentru deblocarea discuțiilor din coaliție (VIDEO)
17:48 - Andrei Baciu: România a vândut 1.170.000 de doze de vaccin anti-COVID