Temperaturi extreme în sudul și vestul țării: Vezi prognoza meteo pentru weekend

Temperaturi extreme în sudul și vestul țării: Vezi prognoza meteo pentru weekend
Foto: ziarulderoman.ro

Codul portocaliu de caniculă emis miercuri de meteorologi pentru regiunile sudice și vestice ale țării este valabil până duminică, inclusiv. Astfel, în Câmpia de Vest, Câmpia Română şi sud-vestul Transilvaniei temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 41 de grade, în Lunca Dunării se vor înregistra izolat şi 42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Nici în restul teritoriului temperaturile nu vor fi cu mult mai plăcute, fiind valabil, tot până duminică, o atenționare cod galben de caniculă, cu temperaturi frecvent între 35 și 38 de grade.

Prognoza meteo

În țară

Sâmbătă vremea va fi în continuare caniculară, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toate regiunile. Cerul va fi mai mult senin şi doar după-amiaza, la munte, vor fi unele înnorări şi condiţii de ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi de la 29-31 de grade pe litoral, până la 42 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 10 grade în depresiuni şi 27 de grade în Dealurile de Vest. Presiunea atmosferica va fi în uşoară scădere.

Duminică vremea va fi caniculară în toate regiunile, iar disconfortul termic se va menţine accentuat. În cursul zilei cerul va fi variabil şi numai izolat, după-amiaza şi seara, în nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Noaptea, nebulozitatea va fi accentuată îndeosebi în jumătatea nordică a ţării, iar fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii relativ extinse. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări la munte şi în timpul ploilor, izolat şi trecător cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 de grade pe litoral şi 42 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 14 şi 24 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni. Presiunea atmosferica va continua să scadă uşor.

În București

Sâmbătă vremea va fi în continuare caniculară, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 40 de grade, iar cea minimă va fi de 21-23 de grade. Presiunea atmosferica va fi în uşoară scădere.

Duminică vremea se va menţine caniculară, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În cursul zilei cerul va fi mai mult senin, apoi va fi variabil. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în cursul nopţii. Temperatura maximă va fi în jur de 40 de grade, iar cea minimă de 20-22 de grade. Presiunea atmosferica va continua să scadă uşor.

Pe litoral

Sâmbătă și duminică vremea va fi călduroasă, iar cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare, în special în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 31 de grade, iar cele minime între 22 și 24 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 24 și 26 de grade.

La munte

Sâmbătă vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi variabil și cu totul izolat, după-amiază vor fi unele înorări și condiții de ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat.

Duminică vremea va fi în continuare deosebit de caldă. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi după-amiaza, când izolat vor fi averse, însoțite de descărcări electrice. Noaprea nebulozitatea se va accentua și fenomenele de instabilitate se vor manifesta pe arii extinse în majoritatea masivelor, prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, care trecător pot lua aspect de vijelie. Vor fi condiții de grindină.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)