RECIDIVĂ. Șeful Tribunalului Constanța îi amenință pe judecătorii mai tineri că ”vor răspunde individual” pentru suspendarea activității

RECIDIVĂ. Șeful Tribunalului Constanța îi amenință pe judecătorii mai tineri că ''vor răspunde individual'' pentru suspendarea activității
Foto: pixabay.com

Președintele Tribunalului Constanța, judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, le-a transmis magistraților mai tineri că suspendarea activității ”încalcă prevederile legale” și că fiecare dintre ei va răspunde pentru modul în care dispune asupra desfășurării ședințelor. Adresa semnată de acesta a ajuns la Judecătoria Constanța, cu mențiunea că mesajul este destinat ”fiecărui judecător, personal și nemijlocit”, informează info-sud-est.ro.

”Președintele Tribunalului Constanța solicită fiecărui judecător al Judecătoriei Constanța, personal și nemijlocit, în exercitarea atribuțiilor de complet de judecată, să ia act că hotărârea de suspendare a activității de judecată dată de adunarea generală a judecătorilor nu are temei în lege și încalcă prevederile legale și regulamentare (…) Fiecare judecător individual este răspunzător pentru modul în care dispune asupra desfășurării ședințelor de judecată”, se arată în adresa semnată de judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, președintele Tribunalului Constanța.

În noiembrie 2018, amintește G4Media, Teodor-Viorel Gheorghe a cerut corpului de magistrați de la Judecătorie să nu semneze solicitarea Forumului judecătorilor din România adresată ministrului Justiţiei Tudorel Toader de a abandona procedura de revocare a Procurorului general al României, Augustin Lazăr. La vremea aceea, el le-a spus judecătorilor că trebuie să respecte noile prevederi din Legile Justiţiei modificate de PSD-ALDE, care obligă magistraţii la rezervă.

Urmăriți B1TV.ro și pe