Ministrul ‘Discotecă’ pregăteşte a doua rectificare bugetară: Sume importante luate de la Educaţie şi Transporturi. Fonduri suplimentare pentru propriul minister (VIDEO)

Ministrul 'Discotecă' pregăteşte a doua rectificare bugetară: Sume importante luate de la Educaţie şi Transporturi. Fonduri suplimentare pentru propriul minister (VIDEO)

Ministrul „Discotecă” loveşte cu o nouă rectificare bugetară. Schimbările sunt incredibile. Transporturile şi Educatia devin rudele sărace din Guvern. Executivul dă bani mai puţini la Educație, Cercetare și Transporturi și mai multi la Muncă și Finanțe. 1,2 miliarde de lei taie guvernul din bugetul destinat autostrăzilor, în schimb, Finanţele primesc un miliard.

Cu o mână dă, cu două ia! Eugen Teodorovici a anunțat o nouă rectificare bugetară. Iar schimbările vizează ministere importante.

Proiectul de rectificare bugetară are în vedere majorarea veniturilor bugetului general consolidat cu aproape 229 milioane de lei, în timp ce cheltuielile se majorează, per sold, cu 365 milioane de lei.

Bani mai mulţi vor merge către Muncă şi Finanţe, dar se taie de la Transporturi, Cercetare şi Educaţie. Concret,

S-au asigurat fonduri suplimentare Ministerului Finanțelor Publice cu 2,6 miliarde de lei mai mult din care: 1 miliard de lei pentru dobânzi, 671 milioane de lei pentru contribuția României la bugetul U.E și 700 milioane de lei la Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Şi bugetul Ministerului Muncii a fost suplimentat cu 787 milioane de lei, în principal pentru alocații de stat pentru copii și drepturi pentru persoane cu handicap.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministerul Sănătății a primit fonduri suplimentare de 211 milioane de lei, în principal pentru asigurarea drepturilor salariale suportate de la bugetul de stat în cazul centrelor de permanență, a unităților și compartimentelor de primiri urgențe.

Bani mai multi merg si la Ministerul De interne, bugetul fiind suplimentat cu 70 de milioane de lei.

Alte ministere vor suferi. S-au operat diminuări, în principal, la proiectele finanțate din fonduri europene la: bugetul Ministerului Transporturilor, care a fost micşorat cu 1,16 miliarde de lei, în timp ce Ministerul Educației Naționale a suferit o diminuare de 198 milioane de lei.

Teodorovici a mai anunţat că bugetul Ministerului Finanțelor Publice a fost micşorat si el cu 128 milioane de lei.

Proiectul de rectificare a fost realizat în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat.

Analistul financiar Florin Cîţu este scandalizat de rectificare bugetară pregătită de Teodorovici.

„Teodorovici DEMISIA! Ai mintit o tara intreaga. Comisiunea Europeana confirma discutiile despre inghetarea salariilor in sectorul bugetar anul viitor!!, a scris Cîţu pe o reţea de socializare.