Tesla a scris istorie. A depășit Toyota și a devenit cea mai valoroasa companie auto din lume

La sfârșitul lunii trecute, Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume, capitalizarea de piaţă a companiei depășind pentru prima dată valoarea Toyota, scrie CNBC.

Mai exact, acţiunile Tesla au câştigat 5 procente, ajungând la o valoare maximă de 1.135 dolari, plasând compania la o valoare de aproximativ 206,5 miliarde de dolari, la o diferență considerabilă față de Toyota, evaluată la aproximativ 202 miliarde de dolari.

Mai mult, preţul acţiunilor pentru producătorul auto, deținut de miliardarul Elon Musk, a crescut cu 170% în acest an.

Cu toate acestea, Tesla rămâne în urma companiei din Japonia în ceea ce priveşte producţia auto reală, în ciuda poziției fruntașe în ceea ce privește valoarea de piață.

În realitate, până pe 31 martie, Tesla a anunţat că a produs aproximativ 103.000 de vehicule – 15.390 de model S şi X şi 87.282 de vehicule de model 3 şi de model Y, comparativ cu Toyota, care a produs 2,4 milioane de vehicule.

Cotația Tesla, mai mare decât GM, Ford și FCA combinate

La jumătatea lunii iunie, plafonul de piață evaluat pentru Tesla se situa deja undeva la aproximativ 185 miliarde de dolari, mai mult decât General Motors, Ford și Fiat Chrysler Automobiles combinate, cotația sa ridicându-se atunci la aproximativ 1.025 dolari pe acțiune, valoare care a crescut constant.

Atunci, GM valora aproximativ 41 de miliarde de dolari, Ford valora 27 de miliarde de dolari, iar FCA aproximativ 20 de miliarde de dolari, notează Cnet.com

De asemenea, îmbunătățirile constante ale evaluării de piață a producătorului auto i-au oferit CEO-ului Elon Musk o sumă de aproximativ 700 de milioane de dolari doar de la începutul acestui an.

Manevră a lui Elon Musk, pentru creșterea valorii companiei?

Un email al lui Elon Musk, adresat tuturor angajaților săi, ar fi scăpat „accidental” pe internet, iar conținutul său a făcut cotațiile acțiunilor de la bursă să sară în aer:

„E timpul să dăm drumul producției lui Tesla Semi. A fost un model de producție limitată până acum, iar asta ne-a permis să ameliorăm multe aspecte legate de design. Producția bateriilor și motorului va fi realizată în Giga Nevada, în timp ce majoritatea celorlalte componente va fi produsă în alte state. Eu și Jerome suntem foarte entuziasmați de colaborarea cu voi și de lansarea pe piață a acestui produs uimitor!”, se arăta în email, făcându-se referire la noul camion Tesla.

Mai mult, după acestă „scăpare”, chiar Musk a postat pe Twitter conținutul controversatului e-mail, „pentru cei care l-au scăpat”. Apoi, acțiunile Tesla au explodat, ajungând să valoreze la închiderea bursei din 10 iunie 1.025,05 USD/acțiune și totalizând astfel 190 mld. USD.

De asemenea, creșterea fulminantă din această vară se datorează într-o anumită măsură și reușitei SpaceX, prima rachetă privată care a trimis oameni în spațiu.

InvestitoriimaianticipeazăcăElon Muskvaprezentaonouătehnologie de baterii,carevor avea oduratămailungădeviață, costuri mai micișio autonomie maimarepentru viitoarele vehicule aleTesla.

Ultima oră
00:25 - Stelian Ion: PNL e la mâna PSD / Klaus Iohannis a criticat vehement PSD, dar acum îl găsește frecventabil / PNDL 3 are toate ingredientele unui furt (VIDEO)
23:54 - Octavian Jurma: Este prima zi de la Marea Relaxare în care imunizarea prin vaccinare a depășit ca viteză imunizarea prin infectare
23:43 - Augustin Zegrean, despre noile restricții anti-COVID: Trebuiau date prin lege, dar acum e prea târziu, situația e disperată. Ca toate problemele, la noi nu s-a luat nici aceasta în serios (VIDEO)
23:07 - Raed Arafat: Nu există nicio garanţie că elevii se vor întoarce în școli după vacanţa de două săptămâni
22:57 - Israelul etichetează grupările palestiniene ce luptă pentru drepturile omului drept organizații teroriste
22:49 - Cinci cetățeni spanioli au fost răniți într-un accident pe Valea Oltului. Traficul pe DN 7, blocat
22:42 - Nu se cere certificat verde în biserică. Vasile Bănescu: Păstrându-se măsurile, libertatea religioasă poate fi respectată / Despre pelerinajul din București: Regulile sanitare sunt urmate (VIDEO)
22:28 - Jurații de la X-Factor, în lacrimi. Momentul care i-a făcut să plângă pe Delia, Loredana, Florin Ristei și Ștefan Bănică
22:17 - Băncile digitale devin mult mai atractive pentru cetățenii europeni. Europenii își pun banii în conturi din afara granițelor propriei țări
22:08 - Patriarhul Daniel le-a cerut capilor Bisericii Ortodoxe să se abțină de la comentarii despre vaccin și pandemie