EVENIMENT! Primul test rapid pentru anticorpi la Covid-19, lansat şi în România: Cum funcţionează şi cât costă

EVENIMENT! Primul test rapid pentru anticorpi la Covid-19, lansat şi în România: Cum funcţionează şi cât costă

Aşteptarea românilor a luat sfârşit. Testele rapide pentru anticorpi la COVID-19 vor fi disponibile şi în România. Două companii locale anunţă că au început fabricarea în ţara noastră, potrivit Viaţa Medicală. Aceste teste se fac prin prelevarea de sânge, iar rezultatul vine în doar 5 minute.

Acest tip de teste nu identifică prezența activă a virusului, ci arată dacă pacientul, asimptomatic sau cu simptome ușoare, a trecut prin boală fără să știe și a dezvoltat anticorpi la virus. Testul are o sensibilitate de 96,6% şi o acurateț de 100%, putând veni în completarea testelor PCR care suprasolicită în momentul de față laboratoarele.

Potrivit unui comunicat de presă, compania Romlab împreună cu Sintofarm au lansat inițiativa „Ne testăm din România” ce are ca scop combaterea crizei sanitare către care România se îndreaptă.

Cele două societăți, având suportul necesar de finanțare din partea unor investitori americani, au pus în funcțiune în România o linie de producție cu o capacitate de 50.000 de bucăți zilnic, existând posibilitatea extinderii la 100.000 de bucăţi.

Kitul – care va avea un preț estimativ de 10-15 euro – funcționează ca un test de sarcină pe care se aplică mostre de ser sau plasmă din sângele recoltat intravenos.

Ultima oră
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis
18:12 - Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
18:01 - Raed Arafat (DSU): Trebuie oprit microfonul tuturor celor care dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze, pur și simplu
17:42 - O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria / România a trimis și personal medical pentru a facilita comunicarea cu familiile persoanelor transferate
17:23 - Cristian Diaconescu: România rămâne pe ultima treaptă de rating recomandat investițiilor. Agențiile Moody` și Standard & Poor`s nu laudă Guvernul, iar ratingul stabil nu se datorează unor politici deștepte