Timișoara: Circa o sută de oameni protestează din cauza poluării, acuzând conducerea unei fabrici care reciclează cauciucuri că nu folosește filtrele necesare

Timișoara: Circa o sută de oameni protestează din cauza poluării, acuzând conducerea unei fabrici care reciclează cauciucuri că nu folosește filtrele necesare
Foto: pressalert.ro

Protest la Timişoara, din cauza poluării. Aproximativ o sută de oameni au ieşit în stradă şi acuză conducerea fabricii din Chişoda, care se ocupă cu reciclarea de cauciucuri, că nu foloseşte filtrele necesare impuse de cei de la Mediu, informează B1 TV.

Reprezentanţii fabricii au arătat însă că au toate avizele necesare şi s-au arătat dispuşi să poate discuţii cu localnicii nemulţumiţi.

Localnicii s-au plâs că nu mai suportă mirosul, care devine din ce în ce mai toxic.

„Suntem supăraţi că nu putem respira, aseară şi alaltăseară nu am putut deschide geamurile, soţia mea a spus că e o scurgere de gaz, apoi ne-am dat seama că e poluare de la această intreprindere”, a precizat un locatar.

Protestatarii spun că aerul toxic le-a îmbolnăvit copiii şi le cer reprezentanţilor de la Mediu să intervină.

Localnicii susţin că fabrica nu foloseşte filtrele corecte. Ba mai mult, ce când funcţionează firma, adică de aproape doi ani, au fost depuse mai multe sesizări atât la Garda de Mediu, cât şi la Agenţia de Mediu. Cele două instituţii ar fi oprit lucrul în fabrică, dar patronii au decis să reia activitatea, scriu jurnaliştii de la opiniatimisoarei.ro.

Oamenii au vrut să blocheze drumul de pe Aleea Chişodei, însă au fost opriţi de forţele de ordine.

O delegaţie a protestatarilor condusă de primarul comunei Giroc, pe teritoriul căreia se află fabrica, a discutat cu reprezentanţii societăţii. Aceştia din urmă au promis că poluarea va înceta şi au arătat că au toate avizele de la Mediu pentru activitatea lor.