Timișoara: Două clanuri au băgat groaza în locatarii unui bloc. Victimele susțin că polițiștii acționează ca agenți imobiliari ai romilor (VIDEO)

Timișoara: Două clanuri au băgat groaza în locatarii unui bloc. Victimele susțin că polițiștii acționează ca agenți imobiliari ai romilor (VIDEO)

Teroarea imobiliară a romilor care vor să pună mâna pe clădiri din centrul Timişoarei continuă. Este scandal monstru în orasul de pe Bega. Clanurile Cârpaci şi Stancu au bagat spaima în locatarii unui bloc. Un bărbat care locuieşte în clădire acuză interlopii că îi terorizează ca să îşi vândă casele la preţuri de nimic şi susţine că autorităţile închid ochii la toate aceste abuzuri, informează B1 TV. Între timp, s-a ajuns și la violență. O femeie a fost bătută cu sălbăticie de către vecinele sale de etnie romă. Femeia a depus nu mai puțin de 15 plângeri împotriva agresoarelor, însă fără rezultat.

Scenele violente au avut loc într-un bloc din zona centrală a Timişoarei. Scandalurile sunt la ordinea zilei acolo, se plâng localnicii. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum femeia încearcă să coboare scările, dar este aşteptată de două femei din clanurile Carpaci și Stancu, care o apucă de păr şi o târăsc pe scări. Victima ar fi fost apoi lovită cu un obiect tare în faţă. Femeia a avut nevoie de 10 zile de îngrijiri medicale. 15 plângeri a depus împotriva membrilor celor două clanuri, şapte dintre ele înregistrate doar în ultima lună.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Și alți vecini recunosc că sunt zi de zi terorizaţi de membrii clanurilor Stancu şi Cârpaci, care deţin mai multe apartamente în blocul respectiv. Oamenii spun că este o metodă de intimidare folosită de interlopi ca să îi determine pe locatarii cărora le pun gând rău să plece din casele lor şi să le vândă lor locuințele pe sume de nimic. Şi cum s-au depus zeci de plângeri împotriva lor fără rezultat, oamenii au ajuns să creadă că autorităţile că ar fi în cârdăşie cu clanurile violente.

”Vor să mă scoată afară din casă. Încearcă prin toate mijloacele să mă intimideze. Au aliaţi Poliţia, plătesc poliţaii. Din 2016 am depus opt plângeri la Poliţie, nu am primit niciun răspuns. Vreau să fie foarte limpede. Poliţia este plătită de ei. Mai mult, domnul poliţai care răspunde de zona asta am suspiciunea foarte rezonabilă că acţionează ca agentul lor imobiliar. Miza e să plecăm de aici. Deci ei au patru apartamente în această casă şi vor toată casa şi vor să mă scoată afară cu orice preţ”, a acuzat un locatar.

”Nu ne certăm. Întrebaţi-i pe ei de ce ne face rău. Asta e problema că suntem ţigani şi că locuim aici. Vor să lăsăm casa pe deajaba. Dar el are voie să pune camere în partea mea, la etajul meu jos ca să şpionează el? Are el dreptul ăsta? Ce palme? Nu e! Minciună!”, s-a apărat unul dintre cei acuzați.

Deocamdată, Poliţia face cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, însă nu se ştie exact când se va lua o măsură împotriva agresorilor.