Timișoara: Mitropolia Banatului a cumpărat parterul unei vile care aparţinea familiei Cârpaci, un cunoscut clan de interlopi

Timișoara: Mitropolia Banatului a cumpărat parterul unei vile care aparţinea familiei Cârpaci, un cunoscut clan de interlopi
Foto: evz.ro

Mitropolia Banatului a cumpărat parterul unei vile care aparţinea familiei de romi Cârpaci, un cunoscut clan de interlopi din oraş, informeaăz B1 TV. Mitropolitul Banatului a anunţat că această clădire se află în paragină şi că acolo va fi amenajat un centru cultural. Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate în Timişoara şi deţine peste 140 de imobile din oraş. În acest an a fost implicată într-o serie de scandaluri, de la accidente rutiere, la certuri cu poliţia.

”Am cumpărat de la Vladimir Cârpaci vila din spatele Mitropoliei, de fapt o bucată din ea. Proprietatea se află în paragină, dar fiind aproape de Mitropolie aveam nevoie de clădirea aceea pentru a face un centru cultural. Noi nu avem o sală potrivită să facem o conferinţă. Nu era toată vila a lui Cârpaci, mai are un proprietar, iar acum, cu ajutorul lui Dumnezeu, suntem în tratative şi cu acesta. Practic este primul semn că a început salvarea unor clădiri din Timişoara”, a spus mitropolitul Banatului, care a precizat astfel că există intenția de a cumpăra și etajul vilei, dar nu a făcut publică suma tranzacţiei, informează Mediafax.

Despre proprietarea vândută despre familia Cârpaci au fost o serie de episoade controveresate în ultimii ani.

Familia Cârpaci a executat mai multe lucrări ilegale la imobil şi chiar l-a ameninţat pe proprietarul de la etaj, în încercarea de a-l convinge să le cedeze şi acel spaţiu.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au luat la cunoştinţă, în urmă cu aproape zece ani, faptul că Vladimir Cârpaci a executat lucrări ilegale la imobil şi l-a obligat la plata unor daune morale în valoare de o sută de lei pe zi. Familia Cârpaci nu a plătit însă sancţiunea, suma depăşind în prezent 100.000 de euro în care sunt incluse şi penalităţile.

De altfel, această familie de romi este un cunoscut clan de interlopi din Timişoara implicat în mai multe scandaluri. În luna august, șapte suspecţi au ajuns la audieri după o ceartă în urma unui accident rutier, în care unul dintre şoferi este membru al clanului Cârpaci în timp ce celălalt conducător auto face parte din clanul rival Stancu.

Probleme au fost şi în luna mai la o nuntă din familia Cârpaci. Bolizii de lux au fost motivul de scandal, la acel moment, chiar cu Dorel Cojan, nimeni altul decât şeful Poliţei Locale.

Urmăriți B1TV.ro și pe